Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zamaskovaný prototyp BMW 2 těžce havaroval na německé dálnici

David Bureš
Diskuze (16)
Kupé odvozené od BMW 1 se teprve začne prodávat. Za sebou však už má první nehodu na veřejné silnici.

Práce testovacího jezdce prototypů chystaných automobilů nebývá snadná – důkazem jsou i mnohé nehody takových vozů. Jedna z nich se stala v neděli 9. června na německé dálnici A72, kde havaroval prototyp BMW 2.

Řidič automobilu na dálnici nedaleko saského města Zwickau podle dostupných informací ztratil vládu nad vozem a skončil ve středových svodidlech. Náraz byl tak silný, že auto zničilo 50 metrů svodidel.

Během havárie byla výrazně zničena příď vozu, samotný řidič vyvázl s lehkým zraněním.

Chystaná řada 2 bude dostupná jako kupé a kabriolet, stane se nástupcem odcházející řady 1 Coupé a 1 Cabrio. Premiéra vozu by se měla odehrát na jaře příštího roku.

Řada 2 bude technicky vycházet z aktuální generace řady 1, s níž bude mít stejný rozvor, dlouhý 2.690 milimetrů. Proti předchůdci má být vůz delší a širší. Mezi nabízenými motory pro mnichovskou dvojku nebude chybět zážehový přeplňovaný čtyřválec (ve verzích se 110, 130 a 160 kW), přeplňovaný zážehový šestiválec (235 kW) a dvoulitrový turbodiesel (160 kW).

Nehody prototypů nejsou ničím neznámým ani na českých silnicích. Například loni v červnu na dálnici D5 naboural prototyp Seatu Toledo v době, kdy ještě nebyl oficiálně odhalen.

David Bureš
Diskuze (16)
20. 10. 2013 20:41
Re: Jak to vlastně je
Konečně otázka, která má smysl...
Takže...s homologací prototypových vozů se automobilky potýkají dost často, záleží na maskování vozu, to je zde rozhodující, pokud testovací vůz nemá zakrytá světla a nemá upravenou maskováním kapotu, tím mám na mysli pevný kryt vozu, je homologováno, pokud má i jen z části zakryta světla či jinak upravený desing dílem, který není oficiální, nebo není schválen atestem ( třeba TÜV )pak můžete žalovat automobilku třeba o 10 mega))
12. 6. 2013 22:19
Re: Hádanka
Napsal kdosi s nickem M3DTM :-)
12. 6. 2013 18:36
Re: Křest test
Přesně, ani nemusej na nárazový testy :yes: >:D
Avatar - Ada je zase tady
12. 6. 2013 12:41
Panelová dálnice
podle fotky to vypadalo, že se prototyp rozpadl při jízdě na D1 ;-)
Avatar - Stejsn
12. 6. 2013 10:20
Jak to vlastně je
když se vybourá na veřejné komunikaci protytyp a někoho poškodí? Auto není homologované pro provoz, nemá STK atd., jak je to vyřešené?