Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2015: Fotogalerie z nultého dne

David Bureš
Diskuze (18)
Na letošním ženevském autosalonu bude prezentováno na 130 novinek. Během nultého dne výstavy jsme nafotili některé z nich.

V úterý 3. března 2015 začíná již 85. ročník slavného ženevského autosalonu. Výstaviště Palexpo, kde tento veletrh probíhá, je však otevřeno už den před zahájením. Při této příležitosti je tak možné si na vlastní oči prohlédnout, co výrobci chystají v Ženevě prezentovat.

Během nultého dne ještě probíhají poslední úpravy vystavovacích prostor. Jednotlivé stánky tak ještě nejsou zcela hotovy, některé vozy zatím nejsou pečlivě naleštěny, případně ještě zůstávají zakryté před očima zvědavců. Některá auta ale již odhalená jsou, a proto stojí za to výstaviště Palexpo navštívit ještě před samotným zahájením autosalonu.

Novinky představené v Ženevě budou jako již tradičně různorodé. SsangYong se pochlubí novým malým SUV Tivoli. Do stejného segmentu míří i Mazda s modelem CX-3.

Volkswagen zase vsadí na různá kombi – sportovní Golf GTD Variant nebo pseudoterénní Passat Alltrack. Ferrari letos na břeh ženevského jezera přivezlo nový supersport – 488 GTB poháněné přeplňovaným osmiválcem. Na stánku Suzuki zase najdeme dva nové koncepty – iK-2 a iM-4. Ford zase bude prezentovat své nové sportovní modely, a tak se můžeme těšit i na jejich předchůdce, třeba původní Mustang.

Na výstavišti Palexpo opět nechybí ani tuningové firmy. DMC zde vystavuje hned několik upravených Lamborghini.

David Bureš
Diskuze (18)
3. 3. 2015 07:40
Re: Obecně mě nová auta moc nezajímají,
Najlepší je podľa mna Frankfurt. Má veľkú rozlohu a domáce automobilky sú veľkorysé. Každá má samostatne jednu viacposchodovú halu. Rozloha je však aj problém, že za jeden deň sa to nedá ani pozrieť. Ak sa človek venuje väčšine exponátov, nie je čas a človek nachodí kilometre. Čiže buď 2 dni alebo hneď od rána do záverečnej. Tak isto je problém veľa ľudí. Ak teda nemáš možnosť ísť na novinársky deň, či deň pre odbornú verejnosť.
Ženeva má zase výhodu v kompaktnosti a polohe. Je to hneď na letisku - priletíš a hneď si tam, nemusíš toľko chodiť a podvečer zase letíš naspäť. Ženeva je každý rok a všetci tam donesú novinky. Najhorší je Paríž. Na druhu stranu ak Ťa autá nebavia tak máš možnosť stráviť čas priamo v Paríži, čo je zase krajšie mesto ako Ženeva a Frankfurt. Frankfurt je tiež ale pekné mesto.
2. 3. 2015 23:00
Re: Suzuki
Ford Focus ST kombi (2002). Vypadá to, že Ford k aktulním sportovním modelům vystaví i předchůdce (viz GT atd.)
Avatar - white label
2. 3. 2015 22:41
Re: Obecně mě nová auta moc nezajímají,
Na živitelku nechodím, takže tam mě nepotkáš určitě... ;-)
Avatar - boost.
2. 3. 2015 21:03
Re: Obecně mě nová auta moc nezajímají,
Od Ženevy přes Paříž až do Brna na BVV. >:D >:D
Avatar - white label
2. 3. 2015 20:42
Re: Obecně mě nová auta moc nezajímají,
Paříž je až za rok a půl a proti Frankfurtu. který je navíc podstatně blíž a už letos, to bývá jen slabý odvar.