Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je Lexus UX. Prohlédněte si první fotky nového luxusního crossoveru do města

David Bureš
Diskuze (18)
Sériová verze městského crossoveru od Lexusu debutuje rok a půl po stejnojmenném konceptu. Konkurovat by měla BMW X1 nebo Audi Q3.

V posledním týdnu před zahájením letošního ročníku ženevského autosalonu se jako již tradičně roztrhl pytel se zprávami, co jednotlivé automobilky na nadcházející výstavě budou prezentovat. Lexus nyní oficiálně potvrdil debut nového modelu v nabídce, luxusního městského crossoveru UX.

O příchodu takového automobilu, který by měl velikostně odpovídat vozům typu Audi Q3 a BMW X1, se hovoří již delší dobu. Poprvé automobilka model menší než NX naznačila v září 2016 konceptem UX, z něhož sériové provedení vychází nejen svým pojmenováním.

Video se připravuje ...

Oproti extravagantnímu konceptu je však sériová verze notně konvenčnější. Design však zůstává výrazný, jak je u tohoto typu aut zvykem, vpředu nechybí výrazná maska chladiče ve tvaru přesýpacích hodin, charakteristický znak dnešních Lexusů. Vzadu zaujme vodorovný pás světel vedoucí přes celou záď. Koncept předcházející novince byl dlouhý 4,4 metru, a tak se taková velikost očekává také od sériového SUV.

Bližší informace o novém autě Lexus zatím nezveřejnil, pouze přiznal, že jeho základem je nová platforma, která mu poskytne vynikající tuhost a nízké těžiště, což pomůže jeho jízdním vlastnostem. Že by Lexus u vozu využil modulární platformu TNGA od mateřské Toyoty? Nechme se překvapit...

Více se novém Lexusu UX dozvíme již příští týden, na ženevské autoshow, kde městský crossover bude oficiálně odhalen.

David Bureš
Diskuze (18)
28. 2. 2018 10:12
To je hnus, velebnosti!
Celé designérské studio Lexusu musí jet na hodně silným matroši, jiné vysvětlení mě nenapadá... 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
Avatar - white label
27. 2. 2018 23:15
Re: tesne, ale predsa
Takže, kdo nechce "nudu", má možnost jít do "hrůzy" (designově)..., doufám, že to podobně nemáš i s holkama. >:-[] ;-)
Avatar - wakantanka
27. 2. 2018 20:13
Re: Problémy s chlazením
Stiahni si appku do mobilu ci tabletu a mas po probleme. :-)
Avatar - _Karel_
27. 2. 2018 18:36
Re: Problémy s chlazením
Pro mě teda naopak - vypadá fantasticky. Škoda, že není větší (auto, ne čumák).
Avatar - 3_diamanty
27. 2. 2018 16:56
lexusacky evoq
toto mozem... proporcie vyzeraju sikovne ... a aj ta implementacia displeja je dokonala... ale hlavne je to SUV ... takze uspech zaruceny :yes: