Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zpožděný Renault Alpine dorazí až v roce 2017

Michal Fokt
Diskuze (12)
Sportovní vůz značky Alpine se začne vyrábět až na sklonku příštího roku a na evropský a další klíčové trhy bude uveden zkraje roku 2017.

Od chvíle, kdy bylo oznámeno rozkmotření značek Renault a Caterham, spolupracujících na společném projektu sportovního vozu Alpine, se o autech obou výrobců, která mají nadále vznikat nezávisle na sobě, vůbec nemluvilo, vědělo se pouze, že Renault to své Alpine bude mít v roce 2016.

Nyní, dost možná v souvislosti se zveřejněním konceptu Alpine Vision Gran Turismo, se o Alpine objevily nové informace, které sdělil agentuře Reuters přímo šéf firmy Bernard Ollivier. Ten potvrdil rok 2016 jen částečně. Tehdy by vůz skutečně měl být dokončen a měla by se rozjet jeho výroba, prodej však započne až začátkem roku 2017. Ollivier také očekává, že v prvních letech, kdy bude fungovat wow efekt novinky, by se mělo prodávat 5000 vozů ročně, později by tento počet měl klesnout na 3000 kusů.

Ostatní podrobnosti zatím nejsou známy, už dříve se však spekulovalo, že k pohonu auta poslouží benzinový čtyřválec 1.6 Turbo, vyladěný na výkon kolem 300 koní ( 220 kW), což by autu s váhou kolem 1100 kg zajistilo dynamiku, srovnatelnou se zamýšlenou konkurencí v podobě Alfy 4C a Porsche Boxster.

O Caterhamu je toho po skončení spolupráce známo ještě méně, neznáme ani technické informace, ani termín uvedení na trh. Oficiálně spolupráce obou značek skončila kvůli zpoždění, způsobeným rozhodnutím Renaultu radikálně přepracovat původně uvažovaný design vozu, jenž měl být patrně inspirován studií Alpine A110-50. Finální model prý bude spíše ve stylu retro.

Michal Fokt
Diskuze (12)
29. 1. 2015 20:50
Re: Stigma jako realita
Souhlas. Nekdo by si mohl rict kuprikladu "co to proboha ten chlapec s rypakem divokyho prasatka v avataru mele za srac, kdyz na jednu stranu rika, ze Renault neumi udelat dobry auto, a na druhou jich vyjmenuje pet a pokracuje atd", ale ja ne! Ja tvrdim, ze je to spravne, ze ma silny, konzistentni a fakty podlozeny nazor. Copa Renó, tam je to samy hovado:)
Avatar - CountachSV
29. 1. 2015 20:16
Re: Stigma jako realita
chlapci (i ty, Dylene), to co tady popisujete (auta s alespoň stopovým obsahem duše), jsou auta, který vesměs renólt DĚLAL, pokud už teda. Se vším sespektem k Avantime, Vel Satisu, Safrane Baccara Biturbo, Alpine a dalším jsou to spíše výjimky, potvrzující pravidlo. To pravidlo si jistě sami odvodíte :-) no flame, just reality.
Avatar - Dylan McKay
29. 1. 2015 19:01
Re: Stigma jako realita
Bohužel i odborný web občas navštíví neodborník. Jezdil jsem exotickým Avantimem a dal jsem si slib, že až oživí Alpine tak si ho prostě koupím. Samozřejmě záleží na tom jak bude vypadat. Ale Renault sportovní náčiní skutečně umí.
29. 1. 2015 18:55
Re: Stigma jako realita
Nevím no, mám z toho pocit jako když vidím Peugeot rcz. Prostě tomu něco jakoby chybí....
Avatar - MichalSVK
29. 1. 2015 18:41
Re: Stigma jako realita
Žiadne športové auto nepostráda zmysel. A mimochodom Renault má tradíciu v stave závodných áut takže je logické, že v tom chce pokračovať.