Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

5 nejočekávanějších premiér pro autosalon v Los Angeles

David Bureš
Diskuze (5)
Pořadatelé kalifornského autosalonu slibují, že na letošním ročníku se představí na 30 světových premiér.

Autosalon v Los Angeles se v posledních letech stal velice důležitou výstavou, kterou některé automobilky považují za důležitější než lednový NAIAS v Detroitu. I letos si výrobci pro tuto kalifornskou autoshow připravili množství novinek.

Letošní ročník autosalonu v Los Angeles otevře své brány 18. listopadu. První tři dny jsou novinářské, veřejnost se dočká 21. listopadu. Na návštěvníky čeká na 30 světových premiér, dalších 30 vozů bude poprvé vidění v Severní Americe.

Audi A9 koncept

Audi chce rozšířit nabídku svých aut směrem nahoru. Luxusní model A9 umístěný nad nynější A8 bude ve formě konceptu představen právě v Los Angeles. Automobil navrhl nový šéfdesgnér Audi Marc Lichte, který do této funkce nastoupil letos v únoru. Novinka bude prezentovat rovněž budoucí designový směr značky.

audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon

Cadillac ATS-V

Cadillac chystá vlastního konkurenta pro BMW M3 a Mercedes-AMG C 63. Kupé ATS-V má být poháněno 3,6litrovým šestiválcem s dvěma turbodmychadly, který má být vyladěn na 336 kW. Samozřejmostí bude i agresivnější vzhled a sportovně naladěný podvozek.

audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon

Ford Performance Vehicle

Ford do Los Angeles přiveze zatím neznámý sportovní automobil, který postupně odhaluje prostřednictvím série videí. Nejčastěji se spekuluje o tom, že se novinka bude jmenovat Shelby GT350 a bude tedy odvozena od aktuálního Mustangu.

Upravený Mustang bude v Kalifornii vystavovat také tuningový úpravce Galpin Auto Sports ve spolupráci s designérem Henrikem Fiskerem. Novinka se bude jmenovat Fisker Rocket. Slavný dánský stylista navrhl křivky pro tento vůz, který sám označuje za ultimátní muscle car

audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon

Mazda CX-3

Japonská Mazda chystá rozšířit své portfolio o malé SUV CX-3. Automobil bude postaven na základech nové generace modelu 2, s jeho prodejem se počítá i na evropských trzích.

CX-3 však nebude jedinou novinkou na losangeleském stánku Mazdy. Japonský výrobce chce v LA odhalit také modernizované verze modelů 6 a CX-5. První z nich se dočká nového interiéru a pohonu všech kol, u faceliftované CX-5 mají být změny převážně kosmetické.

audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon

Mercedes-Maybach S 600

Luxusní značka Mabych ukončila svoji činnost před dvěma lety, nyní se ale toto označení vrací. Maybach nově nebude samostatnou značkou, tento název bude označovat luxusní provedení třídy S. Model Mercedes-Maybach S 600 nabídne speciální interiér, o jeho pohon se postará šestilitrový dvanáctiválec dopovaný dvojicí turbodmychadel.

audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon audi cadillac ford maybach mazda novemodely autosalon

Alespoň krátce bychom měli zmínit i další zajímavé vozy, které budou v LA debutovat. Volvo představí zvýšené kombi V60 Cross Country, Toyota zase poprvé ukáže interiér vodíkem poháněno modelu FCV. Jaguar se pak pochlubí sporťákem F-Type s pohonem všech kol.

Seznam očekávaných premiér na Los Angeles Auto Show 2014
ZnačkaModelCharakteristika
AcuraILXfacelift
AudiA9koncept
AudiQ3facelift
AudiR8 Competitionsériová verze
BMWX5 Msériová verze
BMWX6 Msériová verze
CadillacATS-Vsériová verze
ChevroletChaparral Vision Gran Turismokoncept
Chrysler300Cfacelift
FiskerRocketkoncept (?)
FordExplorerfacelift
FordMustang GT350 (?)sériová verze
HyundaiAccentfacelift
JaguarF-Type AWDsériová verze
LexusLF-C2koncept
MaseratiQuattroporte GTSsériová verze
MazdaCX-3sériová verze
MazdaCX-5facelift
Mazda6facelift
Mercedes-MaybachS 600sériová verze
Porsche911 Carrera GTSsériová verze
PorscheCayenne GTSsériová verze
PorschePanamera Turbo S Executive Exclusivesériová verze
ScioniMkoncept
ToyotaFCVsériová verze
VolvoV60 Cross Countrysériová verze

David Bureš
Diskuze (5)
16. 11. 2014 18:54
autosalon v L.A.
kde bude predstavená nová AUDI Q7?V L.A. alebo Detroit,
Avatar - The Spešl Uan
16. 11. 2014 13:58
Zajímavý výběr
Na Maybáchek a na Cadillac se jako fanda jak M-B tak i Cadu moc těším. CX-3, myslím, není zas až tak žhavá, to F-Type nebo V60 jsou podle mně zajímavější, ale taky zaujme. Nevím co bych řekl k A9, podle mne se snaží zbytečně vecpat do revíru A8 Long, a navzájem si tak budou odhánět zákazníky. K onomu neznámému konceptu od Fordu: Mám takovou konspiraci, že by to mohla být skutečně limitovaná edice Mustangu, nebo autory již zmiňovaný Shelby GT350 od něj odvozený. Nějaký nový supersport, bych ale nečekal, Ford jich má až až. To je můj postoj k těmto novinkám. >:D
Avatar - maros
15. 11. 2014 22:41
Re: Kde je nová Foobia ?
Tak jsem myslel spíše na ukázku. Podle posledních zpráv našit erudovaných novinářů je Fabia naprostý automobilový klenot. Prostě ji tam ukázat, ať amíci puknou závistí.
Avatar - 3_diamanty
15. 11. 2014 19:59
Re: Kde je nová Foobia ?
mozno sa casom skoda dostane aj do USA a zacne tam predavat svoje vozy..... ale zatial ten cas este neprisiel... takze preto tam fabiu neuvidis... ja myslim ze amici tymto o nic nepridu .... maju tam ine auta ktore su prisposobene ich trhu a podmienkam ;-)
Avatar - maros
15. 11. 2014 15:59
Kde je nová Foobia ?
:-O