Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ABT v Ženevě představí nový elektrický e-Transporter

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Specialista na vozy značek patřících pod křídla koncernu Volkswagen bude na svém stánku na autosalonu v Ženevě vystavovat elektrický e-Transporter s kompletní sadou úprav exteriéru.

Společnost ABT Sportsline GmbH představí návštěvníkům letošního březnového autosalonu v Ženevě mimo jiné elektromobil ABT e-Transporter se sportovně stylizovaným exteriérem, který je výsledkem spolupráce mezi její divizí ABT e-Line GmbH a značkou Volkswagen Užitkové vozy.

ABT e-Transporter je osazen elektromotorem o výkonu 82 kW (111 k) a točivém momentu 200 N.m, jemuž potřebnou energii poskytují lithium-iontové akumulátory, které disponují kapacitou 37,3 kWh. Dojezd podle NEDC se má pohybovat až kolem 208 km. Baterii pak má být možné dobít na 80 % její kapacity během padesáti minut.

ABT e-Line GmbH nabízí e-Transporter i s lithium-iontovými akumulátory s kapacitou 74,6 kWh. Při jejich použití se má dojezd na jedno nabití pohybovat podle NEDC až kolem 400 km. Na 80 % kapacity má být tyto akumulátory možné dobít za 98 minut.

Pro ženevský autosalon připravený exemplář má vedle svého elektrického pohonného systému přitahovat pozornost především úpravou svého exteriéru. Aerokit, zahrnující nový spodní díl předního nárazníku, nástavce prahů, nově řešený zadní nárazník a spoiler nad zadním oknem, doplní 20palcová kola s pneumatikami o rozměrech 275/35 ZR20, pružiny snižující světlou výšku a polep karoserie fólií.

ABT e-Transporter pro autosalon v Ženevě má tedy zaujmout svým dynamicky působící vizáží a zároveň upozornit na skutečnost, že divize ABT e-Line GmbH nabízí tento elektromobil v řadě provedení, z nichž lze zmínit i v loňském roce představený model e-Caravelle Taxi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
18. 2. 2019 09:19
elektro transporter
Na dlouhé vyjíždky to určitě nebude, to je jisté, leda že by místo pasažérů vozily baterie >:D
18. 2. 2019 09:04
Re: Vážně nevim...
Naposledy když jsem takovým autem jel, tak to byl přesun 1.5 km mezi budovami horského hotelu v chráněné krajinné oblasti. Elektro transporter by jim tam dobře posloužil i s dojezdem 200 km.
17. 2. 2019 22:16
Skutečně odporné!
Aby se už i vyhlášené německé tuningové firmy v rámci brutálně vynucované levičácké "elektro-zelenosti" museli prezentovat tuningem nesmyslných a neprodejných elektromobilů s dojezdem 200 km, to už vážně hraničí s naprostým elektrošílenstvím! Chce se mi zvracet! 8-s 8-s 8-s :no:
17. 2. 2019 19:52
Re: Vážně nevim...
To stačí? Projedeš Prahou tam a zpět a 100km je pryč, natož třeba Mnichov... ani tam to smysl nedává, jelikož je to ABT = bude stát tak “double” normálního Transporteru...
17. 2. 2019 19:37
Re: Vážně nevim...
PPL to zatim kupovat nebude, ale pro nejake rozvozy po hotelech, letistich atd. to staci