Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura Type S je krásný konkurent pro BMW 3. Škoda, že se ho u nás nedočkáme

David Bureš
Diskuze (3)

Luxusní divize Hondy pracuje na nové generaci sedanu střední třídy TLX a konceptem Type S dává najevo, jak by taková novinka značky Acura mohla vypadat.

Acura v českém prostředí není moc známou značkou, i kvůli tomu, že z kdysi plánované expanze do Evropy sešlo. Jedná se o luxusní divizi Hondy, která vznikla v roce 1986, tedy tři roky před přímými konkurenty z řad japonských výrobců, Infiniti a Lexusem. Aktuálně pracuje na oživení sportovní řady Type S, přičemž konceptem Acura Type S dává najevo, co od ní můžeme očekávat.

A jestli to vyjde, těšit se můžeme těšit na opravdu krásný automobil. Acura Type S Concept je zároveň předzvěstí nové generace sedanu TLX, chystané pro rok 2020. Nový model střední třídy, konkurent pro všechny ty BMW řady 3, Mercedesy třídy C nebo Audi A4, bude podle této vize hodně ostře stylizovaný vůz.

Video se připravuje ...

Příď je velice agresivní, a to díky kombinaci úzkých světlometů, výrazného nárazníku a velké masky chladiče s dominantním znakem Acury. Z boku zaujme silueta s dlouhou kapotou a víkem zavazadelníku zakončeným elegantním „kachním křídlem.“ Kola konceptu jsou 21palcová a rýsují se za nimi brzdiče Brembo se žlutě lakovanými třmeny.

Záď pak navazuje na bojovné přední partie, nechybí tu čtveřice koncovek výfuku a výrazný difusor. Netradičně tvarovaná jsou též koncová světla. Po celé karoserii se pak objevují karbonové detaily.

Techniku v útrobách Acura neprozradila, pouze tvrdí, že pod kapotou bude pracovat vysokovýkonný motor. Již dříve však automobilka naznačila, že se o pohon chystaného modelu TLX Type S postará turbodmychadlem přeplňovaný vidlicový šestiválec. Spárován bude s pohonem všech kol.

Označení Type S bylo jakousi parafrází Acury na modely Type R mateřské Hondy, zkrátka se jednalo o ostré verze, s upravenými motory a podvozky. Naposledy se toto označení objevilo v roce 2008 na modelu Acura TL (předchůdci TLX). Nejvíce ho však proslavila Acura RSX z počátku milénia, prodávaná na vybraných trzích jako Honda Integra.

David Bureš
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
15. 8. 2019 17:25
Tak
to na fotkách vypadá za mňa parádne. Klobúk dolu až to pošlú do série.
15. 8. 2019 08:34
Honda Accord
Acura TLX se před deseti lety vozila do Evropy jako Honda Accord, tak třeba je šance, že si ji tu podřídíme, vyšší než nula.
Mě tihle Japonci hrozně baví.
Avatar - lamal
14. 8. 2019 22:39
moja volba
pri rozhodovani sa medzi 3 vs world...