Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ADAC jedním z možných majitelů Nürburgringu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Zástup zachránců slavného okruhu se v poslední době začíná rozšiřovat a mezi nejnovější zájemcem o jeho odkoupení patří i ADAC.

Německý automobilový klub ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) byl v souvislosti se záchranou Nürburgringu zmiňován již dříve podobně jako zájem ze strany hlavních německých automobilek.

Nejnovější informace, které zveřejnil magazín Auto Motor und Sport s odvoláním na Frankfurter Allgemeine Zeitung, uvádějí, že Kay Olivek Langendorff, mluvčí ADAC Motosport, potvrdil, že německý automobilový klub podal nezávaznou nabídku na odkoupení zadluženého závodního okruhu.

ADAC má údajně zájem pouze o samotný závodní okruh, zatímco ostatní části rozsáhlého areálu, mezi něž patří zábavní park nebo nákupní centrum. Podle dostupných informací má být minimální cena za okruh 100 milionů euro. Částka, za níž bude okruh prodán, má připadnout spolkové zemi Porýní-Falc, která je hlavním věřitelem.

Zmiňovaná cena je mnohem nižší než samotné zadlužení okruhu, které v loňském roce způsobilo jeho bankrot. V posledních letech se totiž Nürbrugring dokázal díky nevhodným investicích zadlužit do výše 400 milionů Euro.

Ať už celý Nürburgring i s příslušenstvím nebo bez něj koupí kdokoli, musí zaručit i nadále pořádání volných jízd a zachování dosavadních závodních sérií i samostatných podniků. Každoroční zisky okruhu z těchto aktivit se pohybují kolem 62 milionů euro, byť je velmi pravděpodobné, že značná část peněz, pokud ne většina, pochází z pronájmu Severní smyčky pro privátní testování automobilek, které tedy budoucí majitel zachová zcela jistě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Stejsn
15. 11. 2013 13:47
Opravte si tuto větu prosím:
ADAC má údajně zájem pouze o samotný závodní okruh, zatímco ostatní části rozsáhlého areálu, mezi něž patří zábavní park nebo nákupní centrum.