Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C: Každý rok nová vylepšení

Michal Fokt
Diskuze (13)
Aby Alfa udržela zájem o sportovní model 4C, každý rok přinese něco nového. A možná přijde i Quadrifoglio Verde.

Alfa Romeo prozradila, jak hodlá udržet stálý zájem kupujících o svůj sporťák 4C. Vůz, jenž má v nabídce vydržet "nejméně čtyři až pět let", bude s každým modelovým rokem vylepšován a doplňován o další verze, aby každá nová varianta dokázala přesvědčit dosud váhajícího zájemce.

Tím prvním a také nejzásadnějším krokem k zatraktivnění modelu 4C je představení otevřené verze 4C Spider, která se začne prodávat, jak nejrychleji to bude možné, konkrétně zkraje příštího roku jako vůz modelového roku 2016. Malým bonusem navíc je pak nová možnost objednat si pro kupé konvenčnější přední světlomety z roadsteru.

Co se chystá dále, je pochopitelně tajné, nicméně šéf marketingu Alfy Alberto Cavaggioni nevyloučil v rozhovoru pro Top Gear ani vrcholnou sportovní verzi, ať už by se jmenovala Quadrifoglio Verde nebo GTA. Podle top manažera milánské automobilky bude vůz také po značnou dobu své existence, pokud ne dokonce po celou, těžit z toho, že nebude mít na trhu přímého konkurenta.

Přestože je cenová politika Alfy 4C podobná Porsche Cayman, Cavaggioni nevnímá stuttgartské kupé jako přímého a přirozeného konkurenta. Alfa 4C je dle jeho názoru technicky natolik unikátní, že s ní nesnese srovnání žádné současné auto. Důvodem je pochopitelně rozsáhlé použití uhlíkového kompozitu. "Pokud chcete karbonové šasi, musíte si koupit McLaren", říká. A má pravdu - takováto hi-tech řešení určitě představují způsob, jakým si získat potřebný kredit ve chvíli, kdy se jiní spokojí s hýčkáním zavedeného jména a udržováním zavedených standardů.

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - Dinar
26. 3. 2014 12:38
Re: Bella
Ale tak julča je obyčejný spotřebák, na to koule nepotřebuješ, na 4C určitě! ;-)
25. 3. 2014 23:39
Re: Tak hlavně ať nabídnou taky verzi s manuálem!
Třeba ten kufr bude taky jedno z dalších vylepšení, 10-15 kilo bych na to klidně obětoval... ;-)
Avatar - šmoula nešika
25. 3. 2014 20:51
Re: Bella
Opravdu? Tak to pak velký :yes: Ale ne abys na něm dělal „malý styling“. ;-)
Avatar - Emel
25. 3. 2014 16:48
Re: Tak hlavně ať nabídnou taky verzi s manuálem!
...a dále matematickou indukcí...
25. 3. 2014 16:21
Re: Bella
fuuu gratulujem :yes: ;-)