Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia a Stelvio přijíždějí v edici Estrema. Černou nešetří

Ondřej Mára
Diskuze (61)

Nová speciální edice Estrema by měla nabídnout sportovní zážitek, který vyplní mezeru mezi standardními modely a vrcholnými verzemi Quadrifoglio.

Modely Alfa Romeo Giulia a Stelio v edici Estrema, která je prezentována jako vůbec první speciální globální série značky, vycházejí z výbavového stupně Veloce. Díky několika doplňkům, vypůjčeným z modelů Quadrifoglio, by však edice Estrema měla nabídnout ještě sportovnější zážitek.

Součástí standardní výbavy je tak například samosvorný diferenciál nebo adaptivní podvozek. Ten podle automobilky čte silnici a uzpůsobuje tlumiče podmínkám na cestě tak, aby nabídl ještě lepší jízdní charakteristiku. Samosvorný diferenciál pak rozděluje točivý moment na kola tak, aby zajistil lepší trakci a rychlejší průjezd zatáček.

Po stránce designu prozradí modely Estrema například karbonové doplňky, které můžeme vidět v masce nebo na krytech zrcátek. Vzhled vozu doplňují leskle černé dekory, tmavé plaketky Estrema nebo leskle černé brzdiče s nápisem Alfa Romeo. Černě lakované jsou také disky kol, které se liší v závislosti na modelu. Zatímco Giulia stojí na 19“ kolech, Stelvio na 21“ litých kolech.

Video se připravuje ...

Pod kapotou obou modelů ve verzi Estrema bude k dispozici jak 2,0litrový turbem přeplňovaný benzínový motor, nabízející 280 koní, tak 2,2litrový turbo-diesel o výkonu 210 koní. O přenos výkonu na standardní pohon všech kol Q4 se pak vždy stará osmistupňová automatická převodovka.

V kabině najdeme karbonové obložení nebo sedadla čalouněná Alcantarou s červeným prošíváním. To se navíc objevuje také na palubní desce, volantu a voliči převodovky. Kromě poslechu motoru si navíc posádka bude moci vychutnat i audio-systém Harman Kardon se 14 reproduktory.

Modely Alfa Romeo Giulia a Stelvio Estrema se na vybraných evropských trzích začnou objevovat od dubna tohoto roku. Cenu zatím automobilka neprozradila.

Ondřej Mára
Diskuze (61)

Doporučujeme

Avatar - Emel
30. 3. 2022 16:09
Re: Giulia RWD 280PS byla dostpuná v EU
Víš jak... třeba jo, třeba ne. Když to nezkusíš, tak nevíš. Superb prodá většinu aut v kombíku, přestože tu je Kodiaq... ale nedávno jsem viděl čísla za 3er a kupodivu jestli si to pamatuju tak vedl sedan. Alfa se rozhodla, že udělá jen sedan... fajn, její rozhodnutí, nejspíš bych ji stejně nekoupil... jen říkám, že bych jí dal šanci, i si za ní něco připlatil a třeba obětoval nějaká cingrlátka za hezky jezdící auto.
Avatar - speedfred
30. 3. 2022 15:20
Re: Re: Sice lepší než nic, ale...
Neviem z čoho vychádzaš že QV potrebuje 4x4 ako soľ. Dalšia voľba k RWD je to fajn ale nutnosť ani nie.
30. 3. 2022 13:39
Re: Re: Sice lepší než nic, ale...
Velmi zajímavé, moc děkuji. Škoda, že tuto parádní kombinaci silnějšího dvoulitru a zadokolky už nenabízí.... Naopak 510k QV, která by tu čtyřkolku opravdu potřebovala jako sůl, ji nemá.... :-O
30. 3. 2022 11:23
Re: Pohřební edice....
Resil jsem to v 6/2021.... samozrejme dnes muze byt vsechno jinak.... jen rikam ze koukat na cenik je blbost.
Avatar - Plautus
30. 3. 2022 09:27
Re: Pohřební edice....
Možno tak dva roky dozadu ;-)
Ale keby si aj mal pravdu, tak tie ceny sú dnes tak prestrelené, že aj s 15% zľavou je Stelvio dnes drahšie ako rok a viac dozadu.
(Samozrejme neplatí to len pre Alfu.)