Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia: Unikly první fotografie před dnešní premiérou

Jan Mička
Diskuze (118)
Na internet unikly fotografie dlouho očekávané Alfy Romeo Giulia. Vůz bude oficiálně odhalen již dnes večer.

Italský sedan střední třídy má políčeno na BMW 3, Mercedes-Benz C nebo Audi A4, od těch ale přesně víme, co můžeme čekat. Přípravy velkého večera jsou v plném proudu, a přestože podléhají přísnému utajení, někomu se podařilo pořídit dvě fotografie. Sice nekvalitní, ale je to prozatím to jediné, čeho se můžeme chytit.

Podle charakteristické plakety na předním blatníku se jedná o verzi Quadrifoglio Verde (QV), tedy to nejlepší, co může Alfa Romeo nabídnout. Sedan s délkou okolo 4,6 metru vyzařuje velmi silný italský náboj, vzadu má dvě dvojité koncovky výfuku a stojí na kolech (pravděpodobně devatenáctipalcových) s velkými otvory, za nimiž vykukují sytě rudé brzdové třmeny. Boční linky nám trochu připomínají model 166, ale nepřebíhejme.

Dostupné informace hovoří o značné podobnosti s Maserati Ghiblii, mělo by se v podstatě jednat o jeho kompaktnější verzi. S ohledem na to můžeme očekávat také podobnou motorovou paletu, zcela jistě zahrnující třílitrový vznětový šestiválec od VM Motori a alespoň jednu verzi třílitrového turbomotoru s výkonem přes 300 koní. Také ten by pocházel od Maserati, značka si jej však nechává vyrábět u Ferrari v Maranellu.

Premiéra nové Alfy Romeo Giulia se odehraje již dnes večer v rámci výstavy Expo v Miláně. Ne náhodou se jedná o den 105. výročí založení značky. S vozem se později setkáme i na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, kde by měla být k vidění jeho kompletní nabídka.

Jan Mička
Diskuze (118)
27. 6. 2015 21:30
Re: 1:0 pro AR159
156 před faceliftem byla ještě o level výš než 159, ale proti nové Giulii ta stopadesátdevítka alespoň působí jako echt italské auto. S jinou maskou a koly by totiž nová Giulia klidně mohla být BMW, Jaguar nebo Lexus... :'-( :-O 8-s
Avatar - del42sa
24. 6. 2015 19:32
Re: QV
to máme asi každej jiný představy o kráse >:-[]
Avatar - pumpkin
24. 6. 2015 18:44
Re: Všetko tu už bolo
Už aj na Netcarshow nahodili galériu. Teraz najzávažnejšia otázka: Kam vpredu umiestniť registračnú značku? >:D Dole vľavo to vyzerá na nejaký snímač...

[odkaz]
24. 6. 2015 18:38
Re: Giulia přijela
Nemohu si pomoci, světla mi připomínají GT86. První dojem je ale lepší než MiTo/ Giulietta.
Avatar - praděda7
24. 6. 2015 18:37
Re: Všetko tu už bolo
Uvidíme, jestli bude mít i D3 (M3) cenovku... :-! V top verzi hádám 1.9mil... :-!