Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine A110 na okruhu: Podívejte se, jak zábavná zadokolka řádí s vypnutou stabilizací

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Zatímco my si na příjezd sportovní novinky na český trh musíme ještě nějaký čas počkat, jiní už si jí užívají plnými doušky.

Video se připravuje ...

Oživená značka Alpine se pod taktovkou francouzského Renaultu vrací na automobilovou scénu modelem A110. My jsme se nedávno dozvěděli, že se novinky na českém trhu nedočkáme ani v průběhu roku 2018, jelikož o auto je obří zájem v zemích, kde se již nabízí. Třeba ve Francii, ze které pochází přiložené video.

Konkrétně bylo natočeno na závodním okruhu Circuit Du Grand Sambuc, jenž byl tou dobou téměř prázdný. Řidič si nový sporťák užívá s vypnutou stabilizací, přičemž místy je povrch okruhu mokrý. Pneumatiky Michelin Pilot Sport 4 se hodně zapotily, jelikož řidič si jízdu dveřmi napřed vychutnával plnými doušky. Jak se zdá, značka Alpine postavila vskutku zábavné auto!

Srdcem vozu je pohonná jednotka 1.8 TCe, tedy motor, jenž trochu překvapivě nalezneme i v Espacu. Čtyřválec disponuje výkonem 185 kW při 6000 otáčkách a točivým momentem 320 N.m ve 2000 otáčkách. Síla je posílána na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Když k tomu připočteme nízkou hmotnost (úvodní edice Première Edition má 1103 kg), není divu, že auto z klidu na stovku zrychlí za 4,5 sekundy a pokračovat lze na maximálku 250 km/h.

Evropští zákazníci se kupé dočkají na jaře příštího roku, jak ale stojí výše, půjde o první vlnu vybraných zemí. V úvodní edici přijde novinka na 58.900 eur, tedy lehce přes 1,5 milionu českých korun.

Pokud patříte mezi vážné zájemce o A110, můžete si čas zkrátit ještě následujícím videem, které zaznamenává zrychlení na 200 km/h...

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Avatar - Emel
8. 12. 2017 22:26
Re: Asi tak milionkrát
Tétéčko je střižené trošku jinak, taky mi tolik nesedí... možná na tu 2.5 bych se nechal ukecat. Ale koncern má vedle toho i Caymana nebo jak se to teď jmenuje, to je přímý konkurent...
8. 12. 2017 07:13
Re: Asi tak milionkrát
Otázka je, jak to bude s dostupností. Třeba u nás se myslím nebude hned tak prodávat. Mě se třeba docela líbí, jen škoda, že to má automat. Do zadokolkového angličáku by spíš slušel manuál. Každopádně těžko soudit, když v tom člověk nejel a asi jen tak nepojede :-) .
8. 12. 2017 06:31
Re: Asi tak milionkrát
Každé auto má svou cílovku, TT je pro mnohem širší skupinu lidí ;-)

Alpinka bude výborná specialitka pro ty co umí a ocení.
7. 12. 2017 18:20
Asi tak milionkrát
lepší než dýdžejbobovské tétéčko , to člověk pozná i když v tom ještě neseděl, parádní auto. :yes:
Avatar - speedfred
7. 12. 2017 18:04
Re: Omlouvám se kolegům motoristům
na inej auto stránke to vyriešili platením,keď nexceš vôbec žiadnu reklamu.Možno do budúcna ti bude bežné.