Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký dealer Fordu má neobvyklou kampaň: K novým autům rozdává bibli a zbraň

Ondřej Mára
Diskuze (4)

„God, Guns and America“ – tak zní název kampaně, kterou se americké dealerství Carolina Ford snaží přitáhnout nové zákazníky. K novému autu totiž přidává i vlajku, bibli a zbraň.

Zatímco někteří dealeři vám k novému autu přidají maximálně pár propagačních předmětů, americké dealerství Carolina Ford slibuje americkou vlajku, bibli a pušku Smith & Weasson. A zatímco vlajka a bible by se ještě dala chápat, puška vzbuzuje poměrně silnou kontroverzi. Zvláště při stoupajícím počtu masových střeleb v USA.

Nová kampaň, která byla spuštěna začátkem měsíce a trvat by měla až do listopadu, se však nevztahuje jen na nové vozy značky Ford, ale také na různé ojetiny v nabídce dealerství. A i když se na facebookové stránce Carolina Ford objevují celkem smíšené reakce, generální manažer Derrick Hughes vnímá kampaň jako úspěšnou. „Měli jsme již několik zákazníků, kteří akci využili,“ uvedl pro Detroit Free Press.

A zatímco někteří lidé akci vítají, část veřejnosti ji celkem otevřeně kritizuje. „Vítejte u původce příští masové střelby,“ zní jeden z komentářů na Facebooku. Dealerství Fordu však reaguje odkazy na články, podle kterých bylo v roce 2018 zavražděno v USA podstatně více lidí nožem nebo kladivem, než puškou.

A i když je prodejní kampaň mnohými považována za jakousi politickou zprávu, Hughes taková tvrzení odmítá. „Nezaujímáme žádný politický postoj a to žádným způsobem ani formu,“ uvedl v rozhovoru pro WYFF. Celé dealerství je ale podle něj plné „velmi patriotických lidí, kteří věří v zemi a vzdávají hold armádě.

Puška k autu ale není samozřejmostí. Namísto zbraně dostane zákazník v dealerství kupon, se kterým musí zamířit do nedaleké prodejny sportovních spotřeb. A pokud bude chtít zbraň, musí se podrobit prověrce své minulosti (trestní rejstřík, apod.). Pokud by ale zákazník zbraň nechtěl, nebo prověrkou neprošel, může si za kupón pořídit něco jiného.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

15. 10. 2019 12:42
poukaz
"Pokud by ale zákazník zbraň nechtěl, nebo prověrkou neprošel, může si za kupón pořídit něco jiného."

Třeba ten nůž nebo kladivo :-[]