Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ani kompaktní SUV Kia Seltos se nakonec v Evropě prodávat nebude

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Kompaktní SUV Kia Seltos je globálním modelem, který zamíří na řadu světových trhů. Evropští zákazníci však mají smůlu. Opět.

Automobilka Kia nabízí poměrně širokou paletu crossoverů a SUV, která se v červnu minulého roku rozrostla o kompaktní SUV Seltos. Novinka byla prezentována jako model zaměřený primárně na indický trh, automobilka o něm však současně mluvila jako o modelu globálním.

V prosinci se objevily zprávy o naskladňování prvních kusů do amerických dealerství a řada z nás tak začala vyhlížet, zda se Seltos nakonec nepodívá i na starý kontinent. Naděje však definitivně pohřbil samotný Emilio Herra, šéf Kia Motors Europe, který v nedávném rozhovoru pro The Korea Car Blog uvedl, že Seltos se v Evropě zkrátka nebude.

Nová Kia Seltos nebyla vyvíjena pro Evropu. Velký úspěch slaví v USA, v Evropě už však máme úspěšné SUV modely Sportage a Sorento, takže nevidíme žádný důvod, proč zde Seltos nabízet,“ uvedl Herra v odpovědi na otázku, zda Seltos dorazí do Evropy.

Kompaktní SUV Seltos přitom není jedinou novinkou značky Kia, kterou na evropských silnicích nepotkáme. Herra totiž v nedávném rozhovoru pro stejný magazín prozradil, že se v nejbližší době nepočítá ani s uvedením nové generace sedanu Optima/K5 na evropské trhy.

V případě modelu Optima se však nejednalo o velké překvapení. Segment sedanů to nemá na evropském trhu jednoduché a prodeje dosluhující generace Optimy zaostávaly poměrně daleko za konkurencí. U populárního segmentu SUV nás však rozhodnutí nenabízet Seltos v Evropě celkem překvapilo.

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

2. 1. 2020 22:30
Re: Evropa...
Kdyby jen propagandě, ti zločinci již od 1.1. začali s praktickou likvidací evropského autoprůmyslu!!! :-( :-( :-( :no: :no: :no:
Avatar - Katikakus
2. 1. 2020 22:19
Evropa...
...jde do kytek, kvůli zelené neobolševické eko-fašistické propagandě.
2. 1. 2020 22:15
Škoda, že tu nebude,...
...podle mého názoru má povedenější vnější design než Sorento... ;-\
2. 1. 2020 20:55
Re: dalo sa to cakat
Pokial by tomu dali primerane nizku cenu, preco nie? Staci pozriet kam sa dostal Duster...
2. 1. 2020 20:31
Re: dalo sa to cakat
no niečo pravdy na tom bude
ak to bude takto dalej pokračovať, tak auto bude len na obtiaž
len pár boháčov bude mať nejú drahú elektrickú hračku
len neviem odkiaľ budú brať prachy na dotácie
niečo tu nehrá