Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A6 Avant v testu Auto Bildu na 100.000 km: Velké auto uspělo i s malým motorem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Prémiové kombi Audi A6 Avant dorazilo do testu odolnosti na 100.000 km pouze se vznětovým čtyřválcem, nakonec si ale vedlo tak dobře, že v testu pokračuje.

Béžové Audi A6 Avant Sport 40 TDI (přeplňovaný 2,0litrový vznětový čtyřválec o výkonu 150 kW a 400 Nm točivého momentu) dorazilo do redakce německých kolegů z magazínu Auto Bild již v dubnu 2019, nájezdu 100.000 kilometrů pak dosáhlo po bezmála dvou letech, tedy koncem března 2021. Běžně by vůz putoval na rozborku, tentokrát ale přišla změna. Vůz s registrační značkou IN-BD 8342 prozatím zůstal ve flotile a dál sbírá kilometry. Přesto se při nájezdu 100.000 nevyhnul zhodnocení.

Když bylo téměř pětimetrové kombi vyvezeno na zvedací plošinu a pečlivě jeho podvozek pečlivě zkontrolován, bylo celkem rychle patrné, že kromě běžného opotřebení mu vlastně nic moc není. Na části pod motorem a obložení podvozku se uvolnil šroub, svorky a plechové spony v této oblasti vykazují první známky koroze, ale to je vše. To vše je ale neškodné a nepředstavuje žádný problém pro další provoz.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Doporučujeme