Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chystá ještě letos sedm nových variant SUV. Některé budou pořádně rychlé

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Čtyři kruhy připravují další verze svých sportovně-užitkových vozů. Tou nejzásadnější bude jednoznačně RS Q8.

V souvislosti s Audi se v posledních měsících hovoří hlavně o elektrifikaci, automobilka představuje jeden elektrický koncept za druhým a největším současným lákadlem je SUV e-tron. V příštích týdnech se ale nabídka sportovně-užitkových vozů pořádně rozroste.

Nejzásadnější novinkou bude jednoznačně příjezd RS Q8, tedy obrovského SUV-kupé se sportovními ambicemi. Podle posledních informací má dostat čtyřlitrový osmiválec twin-turbo s výkonem přes 600 koní. Model tak v nabídce koncernu Volkswagen zaplní mezeru mezi modely Cayenne Turbo a Lamborghini Urus.

Ještě letos je očekáván také příjezd SQ8, jež by mohla sdílet čtyřlitrový dieselový osmiválec TDI s modelem SQ7. Z dalších očekávaných novinek za zmínku určitě stojí RS Q3, Q3 Sportback (alias Q4) a e-tron Sportback. Poslední letos očekávané SUV zatím zůstává tajemstvím.

V brzké budoucnosti by se nové verze mohlo dočkat také elektrické SUV Audi e-tron. Napovídá tomu fakt, že se aktuálně nabízí v jediné konfiguraci i spekulace o přípravě výkonnější varianty. E-tronu se za prvních třech měsíců letošního roku prodalo v Evropě 2620 exemplářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
26. 5. 2019 18:52
Iba
Rozmyslam, ci tych 7 nebude malo ...
Avatar - 3_diamanty
25. 5. 2019 23:11
Re: Diskuse: Audi chystá ještě letos sedm nových variant SUV
mne sa zo sucasneho portfolia paci asi najviac A3 sedan a potom nova Q3 ktora je podla mna velmi dobre stylom aj velkostou posadena https://img2.auto.cz/…ull/5625530_.jpg a aj prakticka zaroven https://img2.auto.cz/…ull/5625532_.jpg https://img2.auto.cz/…ull/5625533_.jpg a chvalim aj kabinu ktora nema ziadny nacapeny dolepeny tablet ako Q5 ale seriozne vsadeny displej https://img2.auto.cz/…ull/5625540_.jpg

za mna dnes ked audi tak prave ( a jedine) Q3 :yes:
25. 5. 2019 17:43
Diskuse: Audi chystá ještě letos sedm nových variant SUV. Ně
A všechny pořádně ošklivé. Nynější Audi dizajn je katastrofa. :-O