Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Nanuk quattro a Sport quattro ve Frankfurtu: První dojmy a 2x video

David Bureš
Diskuze (23)
Audi na domácím frankfurtském autosalonu představuje dva drsné koncepty s pohonem všech kol – Sport quattro a Nanuk quattro.

Zatímco o představení konceptu Sport quattro referovalo Audi dopředu, Nanuk quattro je až překvapením frankfurtského autosalonu, respektive koncernového večera, konaného den před zahájením veletrhu.

Nanuk quattro je výsledkem spolupráce mezi Audi a designérskou firmou Italdesign. Německá automobilka totiž od roku 2010 vlastní prostřednictvím Lamborghini většinový podíl v této italské firmě.

Zatímco název konceptu je pro Čecha veselý, svým designem je Nanuk pořádný tvrďák, který nedopustí vtípky o svém jménu. Koncepce vozu kombinující prvky SUV a supersportu je známá, Nanuk je totiž přepracovaný koncept Giugiaro Parcour, který debutoval na jaře v Ženevě.

Oproti Parcouru samozřejmě došlo k změnám, automobil dostal detaily bližší sériovým Audi. Na přídi se tak objevuje maska single frame, uvnitř přepracované kabiny je zase volicí páka převodovky ze supersportu R8. Především příď nicméně byla elegantnější u původního auta.


Zatímco Nanuk quattro by se více hodil do portfolia Lamborghini (i díky k nebi otevíraným dveřím), koncept Sport quattro je typickým Audi. Svými tvary a jménem totiž odkazuje na stejnojmenný model z osmdesátých let.

Sport quattro je drsňák podobně jako Nanuk quattro, avšak jiným způsobem. Dominantou přídě je velká tlama v podobě masky single frame, tu nenarušuje logo značky, čtyři kruhy jsou totiž umístěny na kapotě. Po stranách single frame, pod úzkými hlavními světlomety jsou pak další chladicí otvory.

Na boku zaujmou především muskulantní blatníky. Ostře řezané zadní boční okno s tlustým C-sloupkem pak přispívá k celkové dynamičnosti vzhledu. Tu podtrhuje žlutý lak karoserie odkazují na závodní zbarvení Sport quattra.

S myšlenkou nástupce původního Quattra koketuje Audi již delší dobu, před třemi lety totiž představilo podobně tvarovaný koncept Quattro, o kterém se spekulovalo, že by se mohl dostat do sériové výroby. Za nás říkáme takovému modelu Audi ano, drsný sporťák by skvěle doplnil luxusní kupé A5.


Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - Hammunasakra
12. 9. 2013 10:45
Re: Nanuk je fantastický
Tak schválně jestli vyhrajou všichni z grupy VW nebo fyzika. Já sázim na b) >:-[]
Avatar - flyboyeda
12. 9. 2013 10:37
Re: Nanuk je fantastický
Nanuk je na začátku , když se inženýři z Porsche dokázali poprat s motorem vzadu tak Audi zvládne dát dohromady RR a Ferrari taky, všichni jsou z grupy VW a ti dokážou nemožné
Avatar - Hammunasakra
12. 9. 2013 10:12
Re: Nanuk je fantastický
Jestli tim retardérem myslíš zpomalovací práh, tak to se teprve uvidí.Znám hodně málo aut který je zvládaj fakt bez problémů ;-)
A na nanuk nejspíš stačej i vo hodně levnější a vybyčejnější auta než je Veyron. Jestli si ho představuješ jako kombinaci Range Roveru a Ferrari nebo spíš Lamborghini se schopnostma Range Roveru tak je to spíš představa. Fyzika je mrcha a my musíme respektovat jí a ne vona nás. Hodně bude záviset jak přesně auto pojmou ale i jen hodně malej posun směrem k těm schopnostem RR auto drasticky snížej jeho schopnost konkurovat třeba tomu Ferrari, na to nezapomínej! Nejlepší je stejně mít Range Rover i to Ferrari a používat je podle nálady a potřeb >:-[]
Avatar - flyboyeda
12. 9. 2013 07:25
Re: Nanuk je fantastický
o tom kolik aut předjede nanuk závisí hlavně na kvalitě silnice, vzhledem k tomu, že u nás nejsou moc kvalitní silnice , nebude mít Nanuk v ČR konkurenci a ani veyron, nebo Agera mu nebudou stačit, protože Veyron a Agear budou muset zpomalit kvůli nerovnostem a Nanuk si jenom zvýší podvozek a přidá, nanuk díky výšší světlé výšce , pohodlnějším pneumatikám a lepšímu odpružení, ujede všemu a všude

například s veyronem a agerou nemůžeš na polní cestu a do lehčího terénu

S nanukem můžu kamkoliv mě napadne, proto mám nanuk rád, neomezují ho horší silnice a retardéry jsou na něj krátké :-)
Avatar - Hammunasakra
11. 9. 2013 23:50
Re: Lamborghini Nanuk?
:yes: >:D