Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi opět chystá TT RS s pětiválcem

Michal Fokt
Diskuze (1)
Ani současná generace Audi TT také nebude ochuzena o sportovní verzi RS s výkonem kolem 380 koní.

Vývojový tým, mající na starosti současnou generaci Audi TT, má stále napilno. Začátkem října bude v Paříži odhalen model TT Roadster, tedy otevřená verze aktuálního "tétéčka" a vzápětí se inženýři Audi pustí do vývoje prestižního sportovního modelu TT RS.

Potvrdil to australskému webu Car Advice interiérový designér TT Artur Deponte s ím, že to "bylo úspěšné auto, lidé ho měli rádi a žádají si nový model". Odmítl sice prozradit cokoli bližšího, ale vzhledem k image tohoto sporťáku je prakticky jisté, že bude opět použitý pětiválec o objemu 2,5 l, jenž bude roztáčet všechna čtyři kola. Očekává se, že motor bude naladěn na výkon 360-380 koní, tedy 265-280 kW) a v prodeji se objeví už koncem příštího roku.

Když už jsem zmínil Audi TT Roadster, o něm Deponte Australanům prozradil, že bude vybaven obdobou systému Airscarf od Mercedesu, umožňující pouštět teplý vzduch na krk řidiče i spolujezdce.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Dzakobo
10. 9. 2014 16:36
R5 - bravo Audi
Audi všechna čest, že se drží tradice pětiválců :yes: Ne jako Volvo a ostatní, kteří to zabalili :'-( . R5 napříč je podle mě nejlepší konfigurace, protože je to bezpečné, ne moc těžké a přitom má super zvuk. Jestli bude RS s manuálem, tak to bude špica! Stejně si myslím, že pětiválec je dnes už skoro jen kvůli tomu zvuku, protože 300k z dvoulitru musí na tak lehké auto bohatě stačit. Co je největší bomba, že na spritmonitoru mají RSka spotřebu okolo 10l a že se majitelé určitě neloudají :-), takže tohle TFSi jede jako z praku a spotřeba OK, pneu snad taky moc rychle nesjíždí, když je to 4x4.