Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS Q3 concept oficiálně, ostré SUV má 265 kW

Aleš Jungmann
Diskuze (14)
I Q3 umí být sportovní, byť zatím pouze jako koncept určený pro pekingský autosalon.

Naživo se koncept RS Q3 představí návštěvníkům pekingského autosalonu až příští týden, automobilka však již nyní zveřejnila fotografie i tiskovou zprávu.

Když jsou v názvu písmena „RS“, je legitimní očekávat, že pod kapotou bude silná strojovna. Audi se svým tradicím nezpronevěřuje, o pohon konceptu se stará přeplňovaný benzinový pětiválec 2,5 TFSI. Jednotka známá například i z TT RS poskytuje výkon 265 kW (stejným výkonem disponuje nejvýkonnější verze TT RS Plus), díky němuž může vůz sprintovat z klidu na 100 km/h za 5,2 sekundy. Nejvyšší rychlost je na SUV s nepříliš příznivou aerodynamikou hodně solidní: 265 km/h.

O přenos síly na všechna kola (díky spojce Haldex) se stará sedmistupňová dvouspojková převodovka S tronic. Když už je řeč o kolech – koncept na dvacetipalcová kola z lehkých slitin obouvá pneumatiky o rozměru 255/30. Celý vůz je oproti běžným Q3 snížen o zhruba 25 mm, takže na velké výlety do terénu můžete (i vzhledem ke kolům) zapomenout. Na zádi najdeme dvojici oválných koncovek výfuků a náznak difuzoru.

Koncept v matné barvě „Ordos Blue“ se může pochlubit novým nárazníkem (mlhovky byly obětovány velkým nasávacím otvorům) a bohatě chromovanou mřížkou s 3D efektem či ztmavenými světlomety. Nové jsou dále přepracované ukazatele (na otáčkoměru jsou místo číslic čínské znaky, dole pak najdeme ukazatel přetlaku turbodmychadla) ale i sportovní sedadla a modročerně čalouněný interiér v kombinaci Nappa/Alcantara s nezbytným modrým ambientním osvětlením pro dokreslení prémiové atmosféry.

Vše nasvědčuje tomu, že jak verze Q3 S, tak Q3 RS se dočká sériové výroby. Ostatně, i naše redakce měla možnost předsériovou Q3 RS (byť s nižším výkonem) krátce otestovat.

Aleš Jungmann
Diskuze (14)
Avatar - Tee
20. 4. 2012 08:09
Re: fujtajbl
uplny suhlas, dalsia buzerantska kara. A ten motorovy priestor, uplna zverina typicky vw, uz najmenej 50 rokov pouzivaju stale tu istu nadobu na chladiacu zmes, ktora cloveku hned udrie do oci. No proste hnus.
Avatar - Ada je zase tady
19. 4. 2012 07:53
fujtajbl
SUV se sníženým podvozkem a obludnými dvacetipalcovými koly s nízkoprofilovými pneumatikami... :no: :no: :no:

Kam ten svět spěje...? :no: Výrobou vozů pro slizozmrdy ještě žádný výrobce nezbohatnul.
Avatar - salamoon
18. 4. 2012 19:16
nadhera
najme tu [odkaz] a tu [odkaz] vyzera vyborne.ale to robia tie disky a vystuple blatniky.... :-)

ale paci sa mi neskutocne :yes:
18. 4. 2012 19:09
Re: Krasavec
No, ne, že by se mi tato myšlenka nelíbila či nějak příčila, ale žeby tento špičkový motor dostala koncernově technologicky "poslední" škodovka?

Další věc je ta, že O3 jako prototyp s tím motorem klidně jezdit může (i s mnoha dalšími), ale do sériové výroby O3 RS je ještě hodně daleko...
Avatar - beibej
18. 4. 2012 18:48
Re: Krasavec
Nedávno jsme tu četli jak se kluci od Audi diví jak jede připravovaný RS od O3. Že by???