Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi v tichosti poodhaluje další elektrický koncept e-tron

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku v tichosti poodhalila snímek svého nového elektrického konceptu, na kterém v současnosti pracuje.

Tajemný koncept se objevil v pozadí snímku, na kterém automobilka prezentuje svůj přístup k elektrifikaci svého portfolia. V popředí tak můžeme vidět produkční model Audi e-tron, kolem kterého stojí starší koncepty Q4 e-tron a e-tron GT.

Ze zahalené novinky v pozadí pak můžeme vidět jen část předního nárazníku, který zřejmě poukazuje na změnu přístupu automobilky ke svým maskám s výraznou maskou chladiče. Nově by mohl většinu masky tvořit pevný panel, který je po stranách obklopen ostrými hranami s menšími přívody vzduchu pro chlazení elektrických komponent pod kapotou.

Podle webu Auto Express by se nový koncept mohl svými rozměry podobat modelu A7 Sportback, kvůli vyšší podlaze, ve které jsou uloženy baterie, však muselo dojít k nepatrnému zvýšení linie střechy. Základem vozu by pak měla být platforma PPE, kterou Audi vyvíjí společně s Porsche.

Vysoce postavený zdroj z automobilky měl navíc kolegům z Auto Express prozradit, že na designu zatím stále probíhá finální ladění, což ostatně vysvětluje ochotu automobilky ukázat pouze část přední masky. Ta by totiž měla být podstatně blíž dokončení, než boky konceptu.

Platforma PPE, celým jménem Premium Platform Electric, by měla doplnit platformu J1, na které již vznikly modely Porsche Taycan a Audi e-tron GT. Ovšem zatímco platforma J1 je zaměřena na vysoký výkon a nižší hmotnost, platforma PPE by měla být schopna nabídnout větší variabilitu. Mohla by se tak stát základem pro širokou paletu nových elektromobilů v různých karosářských provedeních, včetně prémiových sedanů a SUV.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme