Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta olympioniků: Čím jezdí čeští sportovci?

David Bureš
Diskuze (10)
Mezi 11.551 účastníky letošní olympiády v Riu je i 104 českých sportovců. Mnozí z nich jsou i ambasadoři automobilových značek.

Letošní letní olympijské hry v brazilském Rio de Janeiru už jsou pomalu za námi, už tuto neděli je na programu jejich slavnostní ukončení. Ještě než se tak stane, rozhodli jsme se odhalit, jakými automobily jednotliví čeští sportovci jezdí. V některých případech jsou to velice zajímavé vozy.

Sportovci navíc s automobilkami v mnoha případech spolupracují, což je pro obě strany velice výhodná kooperace. Závodník dostane finančně zajištěného sponzora, zatímco automobilka mediálně známou tvář, která jí pomůže s propagací jejích výrobků.

Tato kooperace je mezi českými sportovci hojně využívána, což je patrné také na olympionicích z Ria. Domácí Škoda podporuje hned osm účastníků olympiády – běžkyni na 400 metrů překážek Zuzanu Hejnovou, střelkyni Adélu Bruns (rozenou Sýkorovou), veslaře Ondřeje Synka, tenistku Lucii Hradeckou a kanoisty Josefa Dostála, Lukáše Trefila, Daniela Havla a Jana Štěrbu, kteří si loni v listopadu převzali nové octavie. Škoda je partnerem Českého olympijského výboru, a i proto se čeští sportovci aktuálně objevují v propagačních materiálech na mladoboleslavské vozy.

Ambasadorem BMW je zase moderní pětibojař a David Svoboda, který si po vítězství na londýnské olympiádě splnil sen a převzal si vůz mnichovské značky, jmenovitě BMW X3. Svoboda v bmw už jezdil po získání řidičského průkazu, auto si ale tehdy půjčoval od svého bratra.

Také další sportovci jsou spojeni s luxusními značkami. Audi podporuje hlavně lyžaře, tedy zimní olympioniky, italské Maserati ale od loňského roku spolupracuje s cyklistou Jaroslavem Kulhavým. To s Volvem je už dlouhé roky spojena golfistka Klára Spilková. Jednadvacetiletá kráska v minulosti vystřídala několik vozů švédské značky, naposledy usedla do aktuální XC90.

Na auta dalších českých olympioniků se podívejte v přiložené fotogalerii. Jen v krátkosti prozradíme, že jeden ze sportovců jezdí s VW Caravelle, zatímco jiný třeba se Seatem Leon ST Cupra.

David Bureš
Diskuze (10)
21. 8. 2016 09:55
Marketing spravedlnost
Stejne je to zajimave jak ten marketing funguje, kdy evidentne bez ohledu na sportovni vysledky nekdo je sikovnejsi v dojednavani sponzorskych kontraktu nez jiny. Kdyz si vezmu, ze Klara Spilkova, ktera nikdy nic v zivote nevyhrala ac hraje druhou ligu, tak nafasuje od sponzoru auto za dva miliony, zatimco mnohem medialne znamejsi a neporovnatelne uspesnejsi Spotakova ma Alhambru za polovicku a nekteri rovnez uspesnejsi sportovci nez Spilkova jezdi v Octaviich.
Nejhure ovsem dopadla chudinka plavkyne, ktera ty svoje ruce, nohy a telesnou delku obecne evidentne jen ztezka sklada do nakupniho bonbonu jmenem C3. >:D
20. 8. 2016 21:27
Re: Sprinter Masak je kdo?
V pohodě ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
20. 8. 2016 18:21
Bronzová brambora
Vono by se taky oooo stalo, kdyby Barboře místo Seata půjčili nějaký vybavenější VWčko.
20. 8. 2016 17:56
To je pech dostat lidovy vuz
;-\
20. 8. 2016 17:17
Re: Sprinter Masak je kdo?
.