Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Hodnocení vozů Mercedes-Benz

Auto Tip Klassik
Diskuze (3)
Od roku 2001 zveřejňuje Auto Bild výroční zprávu o kvalitě a spolehlivost automobilů. Čtenářům nabízí rychlý, ale komplexní přehled, sestavený ze sedmi hodnocených disciplín. Zde je výsledek vozů značky Mercedes-Benz.

Dotazník Auto Bildu

8,5 bodu v hodnocení kvality v rámci dotazování majitelů – to není špatný výsledek, na premianty (BWm/Toyota s 8,9 b) ale prestižní stuttgartská značka přece jenom ztrácí.

Svolávací servisní akce/Dodatečné úpravy

Třída S a CL – pojistka upevnění větráku, CLK, E a C – zámky bezpečnostních pásů, E a Sl – elektrické brzdy SBC, Viano a Vito – řídicí jednotka palivového čerpadla (vše 2004). Třída A – uvolněné stěrače, třídy C/E/S, Vaneo a Viano – potíže se vstřikováním common rail (2005). Třída R – upevnění zámků bezpečnostních pásů, vybíjení akumulátoru kvůli vadnému kabelu, Viano a Vito – vadná řídicí jednotka airbagu (2006). Třída V, Vito – defektní příruby kol, kabely u startéru (2007).

TÜV Report

To jsou věci: mezi tříletými vozy je nejlepším Mercedesem třída A společně s roadsterem SLK (dělené 3. místo). Lepší než průměr jsou rovněž vozy třídy SL (35.) a C (50.). K aureole prémiové značky se ale již nehodí poruchovost třídy S (69. místo), E (72.) a zejména M. Mezi pět let starými vozy je SL na 6. místě, následované SLK (9.), C (11.), S (24) a M (56.). Třída E (69. místo) a vozy první generace třídy A (77.) jsou horší než průměr. Závady se nejčastěji vyskytují na přední nápravě, zadní nápravě (třída A), parkovací brzdě a brzdové soustavě, vadí i úniky oleje.

Dlouhodobý test Auto Bildu

Mercedes-Benz E 320 CDI Kombi zvládl test na 100 000 km se známkou 2+ a celkovým 3. místem ze třiceti vozů. Nyní polyká kilometry kompaktní Mercedes B 180 CDI.

Stížnosti čtenářů Auto Bildu

Třícípá hvězda ztrácí na lesku u čtenářů hlavně vinou koroze a potížím s elektronikou. Mladší vozy se však ve stížnostech objevují o poznání méně.

Test servisů

V uplynulých 6 letech neproběhl žádný test servisů Mercedes-Benz.

Záruky

2 roky na celý vůz

30 let proti prorezavění

3 roky záruka mobility

Výsledek podle Auto Bildu

Prémiová značka by měla dosáhnout lepších výsledků. Na druhou stranu se zdá, že mercedes pomalu, ale jistě eliminuje největší hříchy a omyly, kterých se v rámci úsporných opatření dopouštěl v minulosti. Statistiky slibují zlepšení.

Jak se hodnotí?

Popis metodiky a celkový žebříček naleznete v článku:
Auto Bild Qualitätsreport 2007: Mazda má hattrick

Úvodní článek k této problematice naleznete na odkaze:

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Koroze se vrací

MOJE.AUTO.CZ: Vaše zkušenosti s autem zajímají i ostatní!
Vlastníte automobil, který vás mile překvapil? Nebo je to naopak a vy se stále jen trápíte se servisy a tahanicemi s prodejcem? Všechny tyto zkušenosti jsou cennými informacemi pro čtenáře Auto.cz. Vložením vaší recenze na váš soukromý nebo firemní automobil můžete nejen pomoci ostatním, ale v extrémním případě i sami sobě. Auto.cz čte měsíčně 400 až 500 tisíc reálných uživatelů, a to už může být důvod, proč by měl prodejce/výrobce vyřešit zrovna ten váš problém a zabránit tak negativní reklamě. Návod jak na to najdete v sekci MOJE.AUTO.CZ

Auto Tip Klassik
Diskuze (3)