Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Bild: Toyota Auris skončí, nástupcem bude Corolla

Aleš Dragoun
Diskuze (121)
Toyota Auris se dočkala jedné jediné generace. Nástupce ponese podle německého AutoBildu opět slavné označení Corolla.

Hatchback Auris Toyotě zlato nepřinesl (název pochází z latinského aurum - zlato). Nesplnil očekávání. Hatchback byl v roce 2007 nositelem přece jen dynamičtějších tvarů než jeho předchůdci. Konkurent Golfu ale příliš neuspěl. Od ledna do listopadu 2011 se v Nizozemí prodalo 5301 vozů, což je považováno za dobrý výsledek. Německá data ovšem hlásí od prvního do tentokrát desátého měsíce jen 11.293 kopií.

Jméno Corolla nezmizelo, nesou ho v současnosti ale pouze sedany, celkem se jedná o desátou generaci. Jedenáctá bude představena na podzim 2012 a na trh přijde podle německého časopisu na konci příštího roku, přitom se s ní počítalo až za tři léta. Zažije pořádný comeback, protože název bude shodný pro všechny karosářské verze. Mluvčí nizozemského importéra však zatím přibližné datum premiéry popírá a o autě hovoří navíc pod současným jménem: Nový Auris není v příštím roce na seznamu.

Podle AutoBildu naroste příští Corolla mírně do délky, na 4,30 m. Hovoří také o nových turbodieselech o výkonu až 132 kW (180 k) a přeplňovaném čtyřválcovém zážehovém motoru se 147 kW (200 k). Hybridní nástupce Aurisu HSD dostane lithium-iontové baterie místo současných nikl-metal-hydridových. Ceny jedenáctého pokolení budou začínat na 16.500 eurech (dle aktuálního kurzu přes 416 tisíc korun).

Toyota vyrábí Corollu od roku 1966 a za 45 let jich vzniklo v deseti generacích na 35 milionů. Jedná se o nejprodávanější osobní automobil všech dob. Byť skutečné prvenství v tomto ohledu patří legendárnímu Brouku. Jeho koncepce se totiž na rozdíl od Corolly léty neměnila, karoserii zůstaly i původní tvary.

Aleš Dragoun
Diskuze (121)
13. 12. 2011 21:42
Corolla :-)
To by bylo super :-) už se těším
11. 12. 2011 14:01
Re: HSD
Já jsem z hudebnické rodiny, řada mých příbuzných vystudovala konzervatoř, učí na konzervatoři, jsou členy (v rámci ČR) významných symfonických a komorních orchestrů, menších uskupení často i v zahraničí účinkujících. Takže ke klasickému umění mám velmi blízko, od dětství.

Kromě opery na mě lze narazit také na koncertech klasické hudby (věrný rodině často v rodném městě v Rudolfinu), muzikálech a baletu (jak klasickém, tak moderním). :-)
11. 12. 2011 13:55
Re: HSD
Moje chyba. Neznám, ale budu muset poznat. ;-)

ad jih Francie... vím. Proto jsem se sem přestěhoval. :-) K moři kousek, do hor kousek, Francouzky na každém rohu, v zimě příjemně (jen ten vítr), skvělé zákusky. V létě jezdím do Alp, v zimě k moři. :-! Ještě by to chtělo trávit tam víc času. To je místo, kde chci založit rodinu. Jediné mínus jižního pobřeží je, že je na můj vkus přelidněné. Lidi moc nemusím. :-)

La Rotonde je levnější a větší Alcron. Co se kvality týče, v Praze člověk bude těžko hledat (nějak zásadněji; tohle je hodně subjektivní) lepší, patří na úplnou špičku. Jako milovník Art Deco to tam mám velmi rád.
11. 12. 2011 13:36
Re: HSD
Já ho znám osobně a není to žádná novinářská primadona. Je to normální, slušný člověk. S ním mi to spíš připadá jako gentlemanská debata (jen ten politik to kazí). Člověk pozná, když politik začne běhat v kruzích nebo blábolit nesmysly. A tomu se spíš zasměje. Co s ním? Drží se osvědčeného zatloukat, zatloukat, zatloukat. Tu svojí verzi si melou donekonečna, maximálně pokrčí rameny, ignorují ho, nebo melou o něčem jiném. Snad není populace retardovaná, aby potřebovala ještě názornější ukázku. Mě se na tom naopak líbí, že si drží odstup a zůstává profesionální.
Avatar - Hammunasakra
10. 12. 2011 21:28
Re: HSD
Opera? Tam ještě někdo chodí? ;-)
(skoro) vám NEvěřím - asi na 1000% jsem byla přesvědčena, že tam (z "místních" diskutujících) chodím jedině JÁ :-)
PS: Já teď na podzim trochu NEstíhám, naposledy jsme byli v létě na Salzburger Festspiele na Don(u) Giovanni(m) - trochu zklamání, tedy hudebně ok, ale "režijně" s posunem do moderna (a s mírnými změnami) to "nebylo zcela ono" (NE špatné, ale ne :yes: ) a na Cosi fan tutte, to si naopak :yes: jednoznačně ZASLOUŽILO :-)
PPS: Ale JEŠTĚ lepší byl sólový recitál Grigory SOKOLOVa - přišel pozdě, vypadal hrozně, hrál (BACHa a SCHUMANNa a to) F-A-N-T-A-S-T-I-C-K-Y :-)
PPPS: Příští rok tam m.j. bude (má oblíbená) Carmen s "překvapivou" sólistkou - Magdalenou Koženou (diriguje její manžel), tak jsem docela ZVĚDAVÁ ;-)