Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 02/2006

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Na detroitském autosalonu představí Volvo svůj téměř hotový model s označením C30. Do série se sice dostane později, nicméně pak se nebude příliš lišit od této verze.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Na detroitském autosalonu představí Volvo svůj téměř hotový model s označením C30. Do série se sice dostane později, nicméně pak se nebude příliš lišit od této verze.

NOVINKY      10

Sportovní tříkolka od Volkswagenu se jmenuje GX3 a k vidění bude v Detroitu. Jaguar přišel

s novým modelem Super V8 Portfolio.

tajné projekty      16

Jméno Roomster je v našich luzích a hájích skloňováno stále častěji. O finální podobě nové modelové řady Škodovky bude jasno až koncem ledna, my však už teď přinášíme dosti možnou podobu tohoto MPV.

test      18

Pro zimní období se jedná téměř o české auto snů - Škoda Octavia Combi 4x4 s turbodieselem 1.9 TDI. Je libo vyrazit na hory? S tímhle autem dojedete na jednu nádrž skoro až do francouzských Alp.

test      20

Volvo implantovalo pod kapotu svého velkého SUV výkonnější motor D5, který jsme v mrazivých zimních dnech důkladně prověřili. Jaké v nás toto auto zanechalo dojmy?

test      22

Testovaná Toyota Corolla Verso sice stojí téměř milion korun, ale za to nabízí vysoce výkonný turbodiesel s filtrem pevných částic a až sedm míst v interiéru.

TEST      23

Myslivcův sen. Tak by se dal popsat Ssangyong Musso Sports s volitelným pohonem všech kol, redukcí převodů a korbou o objemu 888 litrů.

TEST      40

Subaru Impreza změnilo tvář a pod jeho kapotu se dostal o poznání výkonnější motor 2,0 litru. Při sněhové kalamitě jsme vyzkoušeli verzi kombi s manuální převodovkou.

TEST      42

Jako ufo na vás možná působí Honda Civic, kterou jsme s motorem 1,8 litru důkladně proklepli jak na dálnici, tak v klikatých serpentinách.

... a vše kolem

KALENDÁŘ      24

Snad jej shledáte praktickým – kalendář všech automobilových podniků a významných výstav pro rok 2006, který si můžete nalepit na stěnu. Díky němu budete mít přehled o konání všech nejdůležitějších motoristických akcí.

tuning      26

Chrysler Voyager není běžným tuningovým autem, ale jak se můžete přesvědčit, lze i s tímto MPV docílit zajímavého vzhledu, který se neztratí na žádném srazu.

SPORT      28

Dakarská rallye už je v plném proudu a naše redakce má přímo na místě vlastního zpravodaje, takže vám můžeme zprostředkovat opravdu ty nejživější zážitky. Přenos dat sice provázely problémy, ale nakonec vše dobře dopadlo.

CO JE TO?      32

Hella vyvíjí světlomety, které budou svítit podle toho, zdali se pohybujete ve městě, na dálnici či v serpentinách. Jedná se o další významný bezepčnostní prvek.

prodejní akce      33

Leden jako by přivál do plachet slev na českém automobilovém trhu nový vítr. Přinášíme výrazně obnovenou nabídku slevových akcí platných pro začátek roku.

BAZAR      37

S modelem Focus se Ford trefil do černého. S příchodem nové generace je na čase se podívat, jak si stojí první vydání tohoto bestselleru v bazarech.

PATINA      37

Úspěšný ford šedesátých let nesl jméno Cortina. Vyráběl se dvacet let, dočkal se mnoha karosářských verzí a vyrobilo se ho téměř 4,5 milionu kusů.

PENÍZE      38

Okolo výběrového řízení na systém mýtného pro kamiony se stále vynořuje spousta otazníků a nejasností. Pokusili jsme se o rozklíčování celé kauzy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)