Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Brno 2007: praktické informace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Od 9. do 14. června se do areálu brněnského výstaviště vrací osobní automobily v rámci největšího středoevropského autosalonu. Chystáte-li se do Brna možná se vám budou hodit informace o doprovodném programu, otevírací době nebo přehled cen vstupenek.

Jen jednou za dva roky se koná Autosalon Brno. Letos si na své přijdou příznivci prakticky všech kategorií osobních automobilů od nejmenších vozidel, přes luxusní limuzíny, offroady až po supersporty. Na brněnském výstavišti se představují i takové značky, jako je například Bentley, Ferrari, Maserati, Spyker, Wiesmann, Lamborghini, Hummer a mnoho dalších.

Vedle nových sériových automobilů se na autosalonu představí v rámci doprovodné výstavy DĚDEČEK AUTOMOBIL historická vozidla a příznivci upravených vozů určitě zamíří do prodejní expozice výrobců a prodejců tuningových dílů a doplňků, nazvané TUNING SHOP. Pro tisk a odborníky bude autosalon otevřen již 7. a 8. června a jsou pro ně připraveny konference, semináře, diskusní fóra.

Zájemci o nový vůz si mohou udělat zkušební jízdu. K dispozici bude přes osmdesát testovacích vozidel více než deseti různých značek. Návštěvníci mohou být také přítomni ojedinělému crash testu, kdy bude za účasti televizních kamer nasimulována dopravní nehoda osobního automobilu řízeného testovacím jezdcem.

Jeden z návštěvníků autosalonu se stane prvním českým majitelem nového kombi Kia cee´d Sporty Wagon. Získat tento automobil, který bude mít v Brně svou českou premiéru, je velmi jednoduché – každá platná vstupenka totiž může přinést výhru.

Na autosalonu se představí projekt AUTOJOB, jehož cílem je umožnit prezentovat zúčastněným firmám možnosti zaměstnání v automobilovém průmyslu a návštěvníkům tak nabídnout nová pracovní místa v tomto oboru.

Žena a auto

Jedním z témat, na která se brněnský autosalon zaměří, jsou ženy za volantem. Představí se zde projekt „Žena a auto“, jehož součástí je speciální program určený ženám, v rámci kterého si budou moci ženy vyzkoušet automobily při jízdách zručnosti, poradit se s instruktorem jízd nebo vyhrát v soutěžích hodnotné ceny. Připravena je také kavárna pro ženy, vlasové poradenství a řada dalších témat souvisejících s ženou za volantem.

Čísla Autosalonu Brno 2007

Na brněnském autosalonu se představí celkem 289 vystavovatelů, z nichž 36 pochází ze zahraničí. Vystavovatelé budou zabírat plochu o rozloze 49 953 m².

Otevírací doba, ceny vstupenek

Autosalon je otevřen pro veřejnost od soboty 9. června do čtvrtku 14. června 2007, vždy od 9.00 do 18.00 hodin. Celodenní vstupné na výstavu stojí pro dospělého 150 Kč, zlevněné je za 80 Kč, rodiny (2 dospělí a 2 děti) zaplatí 300 Kč, pro školy je stanoveno na 40 Kč za studenta. Každou vstupenku lze použít jako jízdenku v tramvajích, autobusech a trolejbusech v Brně v označený den do půlnoci. Parkovné na výstavišti stojí 180 Kč na den.

Jak se dostat z centra Brna na Autosalon?

Městskou hromadnou dopravou v Brně se z centra (Hlavní nádraží) na výstaviště dostanete tramvají č. 1 směr Pisárky.

Další informace o programu Autosalonu Brno 2007 jsou na stránkách www.autosalon.cz. Autosalon Brno 2007: přehled výstavních a národních premiér

Další články na téma Autosalon Brno 2007

Autosalon Brno 2007: přehled národních premiér.

Autosalon Brno 2007: prvních sto fotografií.

Autosalon Brno 2007: Co je v Brně k vidění? (1. díl, 170 fotografií).

Autosalon Brno 2007: Co je v Brně k vidění? (2. díl, 114 fotografií).

Autosalon Brno 2007: Co je v Brně k vidění? (3. díl, 178 fotografií).

Autosalon Brno 2007: kdo se nedostavil? (přehled značek, které na autosalonu nevystavují).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)