Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Brno 2011: Kdo přijede, co uvidíte a kolik to bude stát?

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Největší motoristická přehlídka u nás je za dveřmi. Brněnský autosalon se letos koná od 3. do 9. června 2011.

Kdo přijede?

Akce se zúčastní jak zastoupení jednotlivých automobilek, tak i dealeři. Chybět nebude pochopitelně Škoda, která přiveze ženevskou studii Vision D, ani mateřský Volkswagen, Audi a Seat prostřednictvím importéra. To samé platí nejen o Citroënu a Peugeotu, ale také o jihokorejských automobilkách Hyundai a Kia, či německém Opelu.

Někteří jiní výrobci budou prezentování prostřednictvím lokálních dealerů. Týká se to Fordu (Rašíno), Jaguaru a Land Roveru (CARTec motor) a Suzuki (CanoCar). MotorTec představí základní portfolio značek koncernu Fiat včetně Jeepu. Hyundai se objeví ještě jednou prostřednictvím prodejce Auto Balvin.

Milovníky sportovních vozů zaujme nejen stánek českého Kaipanu ze Smržovky, ale i pražská firma IBS Expert, respektive její divize IBS Motor. Ta dováží na náš trh vozy značek Caterham, Radical a Yes!, zastupuje také německého tunera Arden a malou firmičku Ericha Bittera.

Chybět nebudou ani elektromobily včetně možnosti si je vyzkoušet, či výrobce malých autobusů a nástaveb Mave. Na programu je rovněž řada doprovodných akcí. Odbornou část představují konference o bezpečnosti BrnoSafety, soutěž Česko-slovenský autoopravář junior, Motorsport Expo se zaměří na automobilový a motocyklový sport a Autosympo na vozidla poháněná zemním plynem.

Autosalon Brno 2011 obsáhne čistou výstavní plochu 30.000 metrů čtverečních. Pořadatelé očekávají podobně jako v roce 2009 návštěvnost přes 100.000 osob. Auta zaplní pět pavilonů, hlavní část bude hostit moderní pavilon P.

Doprovodný program

Dostáváme se k návštěvnické části. V pavilonu G1 proběhne výstava závodních speciálů, ať už historických, či moderních, kterou pořádá Motormix.

Autogramiádu si odbude i závodník Josef Král.

Milovníci veteránů si přijdou na své na Classic Show, na českou produkci a rodáka z Vratislavic nad Nisou Ferdinanda Porscheho se orientuje Dědeček automobil.

Od Porsche není daleko k VW, svůj sraz zde pořádají majitelé a fanoušci Transporterů.

Logická je účast Besipu, či Policie České republiky, své místo tu má i tuning. Zmiňme se ještě alespoň o offroad polygonu.

Aby se zde nenudily naše něžnější polovičky-řidičky, je připravena akce nazvaná Žena a auto.

Proběhne také finále soutěže Formule 1 ve školách, která je určena studenty středních škol a zaměřuje se na návrh a výrobu monopostu F1.

Kdy?

První den (pátek 3.6.2011) je otevřeno jen pro novináře a odborníky. Areál výstaviště je přístupný vždy od 9:00 a návštěvníci se mohou pohybovat uvnitř až do 18:00. Pouze ve čtvrtek 9. června, tedy poslední den autosalonu, je doba zkrácena do 17:00 h.

Za kolik?

Základní celodenní vstupné přijde na 150,- Kč, děti od 6 do 15 let, studenti a důchodci platí 120,-. Rodinu se dvěma dětmi přijde návštěva na 250,- Kč, k dispozici jsou i rodinné pasy (200,-). Školy mohou využít skupinové slevy, vstupenka stojí pro každého 80,- Kč. Děti do šesti let a invalidé mají vstup zdarma. Pokud návštěvníci přijedou vlastními auty, parkovné je vyjde na 25,- Kč/hod.

Více o představených novinkách a národních premiérách přineseme v reportáži, která bude vycházet průběžné během pátku 3. 6. a soboty 4. 6. 2011.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Avatar - pelikoš
27. 5. 2011 20:32
Re: Nulové info...
taky se mi zdá,že to je za minutu dvanáct... ;-\
27. 5. 2011 18:43
Nulové info...
Vzhľadom na to, že je pár dní pred výstavou, čakal som niečo také ako solídny zoznam vystavovateľov a doprovodných akcií, ale asi si to, kto bude chcieť, bude musieť prečítať inde. Pár kusých informácií voľne obsiahnutých v pár vetách rozhodne neuspokojí. Zdá sa mi to, alebo ide úroveň tohto servera dole?

:no:
Avatar - R32
27. 5. 2011 13:08
Re: nuda
Určite... a vďaka redakcii, včera som písal, že by tu mohli niečo o Brne hodiť... ;-)
27. 5. 2011 12:33
To je informace !
To jste zrovna mohli napsat, že tam budou auta. Jediný důvod návštěvy by byl Citroen DS 5, a ten tam určitě nebude.
27. 5. 2011 10:40
nuda
Jediné důvody proč tam jet jsou veteráni a závoďáky ale má to cenu?