Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva 2019 živě: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake má jediného konkurenta

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Další novinkou ženevského autosalonu je CLA Shooting Brake. V lednu představené čtyřdveřové kupé se dočkalo praktičtějšího sourozence. A my už v něm seděli.

V Las Vegas představená druhá generace CLA se jen pár týdnů po své lednové premiéře dočkala praktičtější verze shooting brake, tedy stylově pojatého kupé. Zajímavé je, že v segmentu kompaktních aut má vlastně jediného konkurenta – Kiu ProCeed, což je třetí karosářská verze Ceedu.

Samozřejmostí je elegantní silueta, jež díky svažující se střeše nechává vzpomenout na kupé. Auto celkově ve srovnání s předchůdcem narostlo – délka o 48 mm (na 4688 mm), šířka o 53 mm (1830 mm), naopak výška klesla o dva milimetry (1442 mm). Rozvor se natáhl o 30 mm a nyní má hodnotu 2729 mm.

To pocítíte hlavně uvnitř. Když jsem si s výškou 176 cm sedl sám za sebe, neměl jsem s prostorem v podélném směru nejmenší problém. I kolega s výškou ke 190 cm se tu usadil s dostatečnou rezervou před koleny, nad hlavou už však místo nebylo tolik kvůli svažující se střeše. To je holt daň za to, když doma chcete mít opravdovou stylovku.

Výbava a uspořádání interiéru samozřejmě vychází z CLA, takže dostáváte volant s početným množstvím tlačítek a přepínačů, dvě rozměrné obrazovky multimediálního systému, pod kterými jsou uprostřed umístěny tři výrazné výdechy topení.

Video se připravuje ...

Ovládání klimatizace zůstává separátně odděleno, teplotu obsloužíte panelem, jenž je právě kvůli výdechům možná až zbytečně dole. Jak už ale u Mercedesu bývá zvykem, materiály uvnitř jsou měkčené a samozřejmostí je vynikající kvalita.

Mercedes-Benz uvede CLA Shooting Brake na trh v září letošního roku, zákazníci mohou vybírat z benzinových i naftových motorů, které půjde párovat s manuální, případně samočinnou převodovkou. Na výběr bude taktéž z pohonu předních, nebo všech kol.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - vabis
6. 3. 2019 15:30
Re: kombi
Svetla jj. Z profilu ale stale pekny. I kdyz memu oku nejvic lahodi puvodni CLS dvojka.
Avatar - 3_diamanty
6. 3. 2019 14:05
Re: Smutný baset
tieto promo fotky nikdy za vela nestoja....

toto uz napovie viac [odkaz] a podla mna je to celkom fajn aj ked celkovo taky C klasse v kombiku je nadalej uplne ina liga ze jo :yes:

kazdopadne co som videl aj pro ceed u nas v optime vystaveny tak neprislo mi to ako nieco uzasne... len ako taky obtlusty neforemny az nepodareny kombik ... povedal by som dokonca ze klasicky strihnute kombiky ako C klasse kombi alebo ceed kombi maju podstatne lepsie proporcie a su tvarovo vyvazenejsie ako tieto vajcoidne akoze shootingbraky ktore posobia tak nejak obtlsto a nacencane ale vyslovene krasne za mna fakt nie su v reale ( snad len na fotkach ) .... ta hra na styl je za mna dvojsecna zbaran... a kym na niektorych fotkach to moze byt akoze super a stylove tak ako celok je to potom zvacsa uz neforemne a obtlste v reale ... nieje to take vyvazene ako klasicke kombiky co ma nakoniec prekapilo aj u toho pro ceedu ... proste dostavas nieco za nieco ... kym klasicky kombik nerobi v tomto kompromisy a je tym padom jednoducho vyvazenejsi

PS: inak v prvej sekunde som na tej hlavnej foto myslel ze vidim cerveny leon kombik >:D
Avatar - iudex
6. 3. 2019 13:18
Smutný baset
Nemôžem si pomôcť, mne to zozadu tými ovisnutými, klesajúcimi líniami pripomína smutného baseta:
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - Magister
6. 3. 2019 13:03
kombi
Zezadu ne nepodobé Seatu. Jinak taková neforemná špagetka...