Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga Hybrid má na elektřinu ujet přes 50 kilometrů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley oficiálně odhaluje dlouho očekávaný model Bentayga Hybrid, ale se spuštěním jeho prodeje prozatím nijak nepospíchá.

Bentley od příchodu SUV Bentayga postupně rozšiřuje jeho nabídku. Debutovalo s dvanáctiválcem, později dorazil i vznětový agregát a v polovině ledna 2018 bylo odhaleno ve verzi, kterou pohání čtyřlitrový vidlicový osmiválec twin-turbo.

Ženeva má nyní představovat ideální kulisy pro představení již dříve ohlášeného plug-in hybridu s jednoduchým označením Bentayga Hybrid. Tato novinka podle očekávání ve svých útrobách ukrývá hybridní systém, který tvoří přeplňovaný třílitrový vidlicový zážehový šestiválec v kombinaci s elektromotorem a pohonem všech kol.

Bentley je na technická data k novému Bentayga Hybrid prozatím skoupý a neuvádí výkony pohonného systému a ani dynamické schopností tohoto modelu. Podle oficiálních materiálů automobil však i tento zástupce modelové řady Bentayga nabídne čtveřici jízdních nastavení pro jízdu po silnici s označením Sport, Bentley, Comfort a Custom.

Novinkou má být nahrazení tlačítka systému Start-Stop ovladačem pro výběr jednoho ze tří elektrifikovaných jízdních režimů – EV Drive, Hybrid Mode a Hold Mode. V čistě elektrickém režimu pak má být Bentayga Hybrid schopen ujet přes 50 km. Hlavní cílem tohoto modelu však má být snížení škodlivých emisí výfukových plynů a Bentley slibuje, že novinka má mít emise CO2 do 75 g/km podle NEDC.

Nabití baterií na plnou kapacitu má při použití domácí zásuvky trvat kolem 7,5 hodiny, zatímco wallbox má tuto dobu zkrátit na 2,5 hodiny. Stav baterií a jejích dobíjení bude samozřejmě možné sledovat a kontrolovat prostřednictvím infotainmentu ve voze a rovněž za využití chytrého telefonu.

Bentley Bentayga Hybrid se od ostatních zástupců své modelové řady v případě exteriéru odliší prakticky pouze prostřednictvím příslušných označení v měděném odstínu, v němž budou vyvedeny i středy kol. Pro interiér je pak zapovězeno sedmimístné uspořádání a bude možné volit pouze mezi čtyřmístným nebo pětimístným uspořádáním. Samozřejmostí špičkové jeho špičkové provedení s vybranými materiály v čele s luxusním koženým čalouněním a obložením dřevěnými dýhami.

Britská automobilka oficiální uvádí, že na Bentley Bentayga Hybrid nebude po jeho výstavní premiéře na autosalonu v Ženevě přijímat objednávky. K tomuto kroku hodlá přistoupit na vybraných trzích nejdříve ve druhé polovině letošního roku, čímž naznačuje, že vývoj tohoto modelu ještě nedospěl do cíle.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme