Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga konečně dostalo řízení všech kol. A ještě luxusnější výbavu

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Britská Bentayga už začíná stárnout a v Bentley pokračují s pravidelnými modernizacemi, díky nimž nově nabízejí ještě luxusnější výbavu, pokročilejší asistenty i technologii pro řízení všech kol.

Bentley Bentayga je na světě už dlouhých osm let a Britové pokračují v inovacích. První luxusní SUV exkluzivní značky z anglického Crewe přijelo na svět už v roce 2015, v roce 2020 prošlo decentním faceliftem a teď se představuje s nově vylepšenou luxusnější výbavou. Už brzy bude k dispozici s rozšířenou individualizací, výrazně lepší ovladatelností a modernějšími bezpečnostními technologiemi.

Zásadní novinkou pro nejnovější Bentley Bentayga je systém řízení všech kol, který u velkých luxusních aut začíná být standardem. Díky němu bude majestátní luxusní SUV jednodušeji ovladatelné a s menším poloměrem otáčení se mu zlepší i manévrovatelnost. Nově bude standardem u modelů Azure a S, přičemž u ostatních bude na seznamu volitelné příplatkové výbavy.

Novým prvkem pro už tak luxusní základní výbavu standardního „kratšího“ modelu jsou sedadla Airline Seat Specification. Doposud byla dostupná pouze pro model s prodlouženým rozvorem a jsou známá nezávislým nastavením polohy s automatickou klimatizací sedadel. Systém každých 25 milisekund měří teplotu a povrchovou vlhkost cestujícího a upravuje vytápění, ventilaci nebo obojí současně.

Video se připravuje ...

Vylepšená klimatizace kabiny pak sleduje a upravuje kvalitu vzduchu. Mezitím co na zadních sedadlech bude mnoho komfortněji, řidič využije nově rozšířenou asistenční a bezpečností výbavu. V Bentley Bentayga se nově objevuje inteligentní asistent, 3D Surround View a Emergency Assist. Digitální přístrojový štít má tři nové styly virtuálních budíků a  reálném čase zobrazuje vizualizaci silnice i aktualizuje stav asistenčních funkcí.

Vylepšená konektivita nově představuje dálkového parkovacího asistenta, díky němuž můžete dálkově ovládat motor a manévrovat s vozem prostřednictvím chytrého telefonu do vzdálenosti 3,5 metru. Bentley u svého nejprodávanějšího modelu rozšiřuje i standardní paletu barev o osm nových odstínů na výsledných 112. Nová jsou i 21“ kola se třemi různými povrchovými úpravami.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme