Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Flying Spur Mulliner se představuje jako nejluxusnější sedan značky

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Ještě luxusnější verze prémiového sedanu nabídne decentní úpravy exteriéru a rozsáhlejší úpravy kabiny.

Vrcholný Bentley Flying Spur ve verzi Mulliner bude snadno rozpoznatelný například díky nové masce chladiče, která dostala design „zdvojených diamantů“ a společně s  mřížkou v nárazníku je pochromovaná. Ornament Flying B na kapotě je možné elektronicky schovat do karoserie a navíc je osvětlen.

Na předních blatnících si můžeme všimnout naznačených ventilačních výdechů s nápisem Mulliner, zatímco v podbězích jsou exkluzivní 22“ šedě lakovaná kola Mulliner se speciálními středovými pokličkami, které se automatiky vyrovnávají navzdory otáčení kol. Kryty zrcátek jsou navíc lakovány do odstínu Satin Silver.

Po otevření dveří posádku přivítají osvětlené prahy s nápisem Mulliner, zatímco kabina může být vyvedena v jedné z osmi tříbarevných kombinací. Jako příklad uvádí automobilka verzi Ascot, která je kombinací kůže Imperial Blue na přístrojové desce, středovém panelu či stropnici, béžové kůže Camel na sedadlech a bílých linek lemujících palubní desku, sedadla, atd.

Nejluxusnější Flying Spur také standardně dostává Mulliner Driving Specification, což znamená speciální prošívání sedadel „Diamond-in-diamond“ nebo třídimenzionální design kůže na obložení dveřních panelů.

Posádka na zadních sedadlech má navíc k dispozici elektronicky ovládané stolečky, jejichž povrch je tvořen dřevěným obložením. Nechybí speciální úprava středové konzole a speciální hodiny Mulliner ve středové desce mají stříbrný broušený povrch. Majitelé vozu navíc dostanou klíčky od vozu ve speciální dárkové krabičce, která je vyvedena ve stejných barvách jako interiér automobilu. Samotný klíček má pak speciální koženou úpravu.

Pod kapotou mohou být jak tradiční motorizace V8 a W12, tak i hybridní 2,9litrový motor V6, se kterým Flying Spur Mulliner akceleruje z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy a dosáhne maximální rychlosti až 285 km/h. S motorem V8 se akcelerace zkracuje na 4,1 sekundy a maximálka posouvá na 318 km/h. Vrcholný motor W12 pak slibuje za 100 km/h za 3,8 sekundy a rychlost až 333 km/h.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
15. 8. 2021 14:45
Re: Tahle generace se povedla
služebák ruský mafie a čínskýho delaera uchoštourů není konkurence pro RR a Bentley :-)

A nikdy nebyla ač si to jistí lidé naivně myslí :-)
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2021 20:32
Re: Tahle generace se povedla
bentley je bentley... ved si len zober tie sedacky... pardon kresla.... takto vyzera skutocny luxus a a noblesa... a nie to predisplejove lacne peklo kdesi v S klasse... raz darmo.. bentley a rolls su stale naj :yes:
Avatar - Barrichello
14. 8. 2021 15:26
Re: Tahle generace se povedla
Vrchol koncernu VW.....jinak výš je Phantom je to už je tank pro lidi co používaj řidiče. Phantom jako auto, co si člověk řídí sám nedává moc smysl a nikdy nedával, proto si taky většina lidí kupuje Ghost a dřív kupovala Silver Spirit/Spur nebo Shadow popř. soudobé ekvivalenty od Bentley
Avatar - Barrichello
14. 8. 2021 14:28
Tahle generace se povedla
narozdíl od té minulé. Pořád sice úplně nefandím té přední části, ale za ta léta už sem si zvykl, interiér je pecka, v téhle verzi ještě víc, Mulliner (kdysi Mulliner Park Ward) byl vždy něco navíc než základní verze. Super materiály, krásný design interiéru a ještě poctivé motory W12 a V8.

A odkaz na doby, kdy masivní kovová cedulka s nápisem Coach bulit by Mulliner nebo Mulliner Park Ward, znamenala individulizaci, prodloužené verze, speciální karfoserie a snahu splnit kterékoliv přání nároného zákazníka u vozů Bentley (a do roku 98 i Rolls Royce)