Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley sází na černou. Bentayga S Black Edition má poprvé i začerněné emblémy značky

Daniel Fuglevič
Diskuze (4)

Na speciální edici nenajdete takřka špetku chromu, všechno třpytivé kromě světlometů zahalila čerň.

Bentley má v poslední době plný rukáv speciálních edicí svých modelů. Po exempláři Bentaygy inspirovaném jarem nebo kabrioletu Continental GTC vyplněným zlatem a diamanty tak přichází další, tentokrát „řadovější“ speciální edice. Nová Bentayga S Black Edition sází na černé detaily, a to včetně začerněných křídel emblémů značky – detail, který Bentley údajně představuje vůbec poprvé ve své 105leté existenci. Ikonickou sošku „Flying B“ v černém hávu už nicméně značka v minulosti uvedla.

Video se připravuje ...

Černým dílům bodykitu Styling Specification standardně kontrastuje zvýraznění okrajů nárazníků, prahů, zadního spoileru nebo brzdových třmenů v oranžové Mandarin (na předváděném exempláři). Na výběr je však z dalších šesti různých barev. Černá 22palcová kola doplňují celkový motiv, stejně jako začernění všech ostatních dříve chromovaných prvků karoserie.

V interiéru pokračuje identické barevné schéma. Tmavá kůže Beluga je doplněna o prošívání a detaily ve zmíněných kontrastních odstínech exteriéru, nechybí zde černé vyšívané „S“ na sedačkách, zatímco speciální karbonová tkanina s 3D efektem našla místo v obložení palubní desky, středového panelu nebo bočnicích dveří. I v kabině pak tradiční prvky v chromu nahradila tmavá alternativa.

Pod kapotou nechává Bentley věci při starém a rovněž dává na výběr. Edice Black Edition tak může být vybavena klasickým čtyřlitrovým twin-turbo V8 (550 k/405 kW; 770 Nm), který SUV rozjede na 100 km/h za 4,5 sekundy a zajistí maximální rychlost 290 km/h. Zájemci mohu nicméně zvolit i plug-in hybridní 3.0 TFSI V6 (kombinovaně 462 k/340 kW; 700 Nm), zaručující sprint na 100 km/h za 5,3 sekundy a maximálních 254 km/h.

Cenovky nejnovější Bentaygy S Black Edition automobilka zatím nezveřejnila. Nepochybně ale překročí cenu standardní verze S, která v Británii začíná od 180.000 liber (asi 5,3 milionu korun).

Daniel Fuglevič
Diskuze (4)

Doporučujeme

11. 4. 2024 11:18
Hrůza
Bentley by mělo začít sázet na design. To, že ten hnus zakamuflují černou tomu rozhodně nepomůže.
10. 4. 2024 17:40
Dizajnový hnus...
na pohľadanie ☹️
Avatar - KANKUNEN
10. 4. 2024 16:32
No a Fico
má káru.