Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone Jet 2+2: Shooting Break Aston Martinu se bude vyrábět

Michal Fokt
Diskuze (27)
Kombi verze sedanu Aston Martin Rapide od slavné italské karosárny se patrně líbila a je téměř jisté, že dojde k výrobě malé série.

Značka Aston Martin je rozhodně jednou z těch, které se postaraly o zpopularizování označení Shooting Break a když se tedy Bertone rozhodl, že auto s takovým typem karoserie postaví, volba padla poměrně logicky právě na automobilku z Gaydonu. Té se určitě každé zpestření jinak poměrně statické produktové nabídky hodí a projekt Bertone Jet 2+2 uvítala.

Původně mělo jít, pokud tedy můžeme věřit oficiálním prohlášením, která si jsou v případě takových projektů podobná jako vejce vejci, jen o jediný exemplář, určený výhradně k sebepropagaci karosárny na letošním ženevském autosalonu, ale jak už to tak chodí, velký zájem boháčů se údajně zasloužil o to, že Bertone spolu s Astonem vážně zvažují výrobu malé série.

Počet kusů se zatím neodvážíme odhadovat, jisté ovšem je, že pokud by jich bylo méně, než 10, vznikaly by v prostorách Bertoneho nedaleko Turína, větší série už by spadala do kompetence Gaydonu. Jisté každopádně je, že půjde o exkluzivní s tedy velmi drahý model a jako takový bude po danou dobu naprostým topmodelem nabídky, prodávaným pod označením Aston Martin Rapide Shooting Break.

Exemplář, vystavený v Ženevě a zachycený na fotkách, už nemá ani jedna z firem k dispozici, koupil ho jeden prominentní zákazník Astonu a jeho auto bude unikát, ať už dopadne celý projekt jakkoli. Bertone jej totiž postavil na bázi modelu Rapide, zatímco dnes už lze koupit pouze Rapide S a "bertoňácký" Shooting Break by tak vycházel ze něho.

Michal Fokt
Diskuze (27)
10. 6. 2013 07:08
Re: Veľmi pekné
To asi jo, ale spíš v Monte Carlu než u nás...
Avatar - lexi
9. 6. 2013 01:05
bez komentáře
Krasavec. Toť vše!
Avatar - HitmanPB
9. 6. 2013 00:17
Veľmi pekné
Bude to ozdoba ciest :yes:
8. 6. 2013 20:14
Re: Porsche Panamera Sport Turismo
V druhé generaci by mělo být i kombi, jehož předobrazem je právě tenhle koncept. Jinak souhlasím a už jsem to tu myslím dříve psal - takhle měla vypadat od začátku.
Avatar - roox
7. 6. 2013 22:09
tohohle kombíka teda chci :-)
ideální kára pro českýho fotříka, konečně pořádnej "kombajn" >:D