Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bertone v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (1)
Bertone Barchetta je oslavou založení společnosti i úspěšné spolupráce s automobilkou, z níž vzešly takové vozy, jako je 850 Spider, X1/9, Ritmo Cabrio nebo Punto Cabrio.

Barchetta

Současně je studie také vzpomínkou na Barchettu z roku 1947, kterou postavil mladý Nuccio Bertone na voze Fiat 500. Automobil vystavený na právě probíhajícím autosalonu v Ženevě, pod svou karoserií ukrývá mechanické skupiny Fiatu Panda 100 HP.

Malý sporťák je dlouhý jen 3585 mm, široký 1705 mm, vysoký 1090 mm, rozvor náprav má 2300 mm a pohybuje se na pneumatikách značky Pirelli o rozměrech 225/30 R20. Specialitou hliníkové karoserie jsou rozměrné dveře, jejichž spodní část je prosklená a otevírají se podobně jako u vozů značky Lamborghini, ale s tím rozdílem, že jejich panty jsou vzadu. Přední i zadní světlomety využívají technologii LED diod. Interiér je ohraničen nízkým čelním sklem a masivním ochranným obloukem za hlavami řidiče a spolujezdce, kteří jsou usazeni v anatomických sedadlech čalouněných kůží. Konzola mezi sedadly ukrývá prostor pro uložení iPodu. Přístrojová deska je vybavena jednoduše rychloměrem, palivoměrem, teploměry vody a oleje. Barchetta je ztělesněním současné představy Bertoneho designérů o malém sportovním voze.


Vitek
Diskuze (1)