Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Blaupunkt a jeho návrat do osmdesátek. Ale s moderní technikou!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB může pomoci vyřešit dilema majitelům youngtimerů. Ti se často rozhodují mezi zachováním dobové autorádia a použitím moderního audio systému.

Autorádia se vyvíjejí podobně jako automobily a dnes jen málokomu stačí klasický přijímač, který doplňuje maximálně přehrávač magnetofonových kazet, i když výjimky se samozřejmě najdou.

Na druhé straně interiéru a především palubní desky automobilů ze sedmdesátých až devadesátých let dvacátého století současné audio a multimediální systémy v drtivé většině případů doslova hyzdí a neladí s jejich liniemi či barevným provedením.

Čas od času některý z výrobců či dokonce samotné automobilky nabídnou moderní systém, který vzhledově dokonale ladí s jejich staršími modely a přitom nabízí naprosto současnou techniku i kvalitu zvuku. Prim v této oblasti hrají především automobilky Porsche a BMW, k nimž se nyní přidává značka Blaupunkt.

Bremen SQR 46 DAB oživuje design klasických autorádií své značky i modelové řady z osmdesátých a devadesátých let, ale kombinuje jej s naprosto současným vybavením, což znamená, že nechybí tuner pro příjem digitálního signálu a za dvířky se namísto přehrávače magnetofonových kazet ukrývají vstupy pro USB, SD a SDHC.

Blaupunkt se díky svému vzhledu ideálně hodí do interiérů automobilů značek BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Saab a řady dalších pocházejících z osmdesátých a devadesátých let dvacátého století. Cena je stanovena na 449 eur, což je zhruba 11.750 Kč.   

Zdroj: Blaupunkt

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

27. 7. 2019 22:28
Zbytečná komplikovanost a vysoká cena
Za prvé, poslouchat v autě hudbu nebo zprávy (RDS), na to stačí to, co přehrává z USB flashe, CD či kazet, samozřejmě vedle klasického rádia. Za druhé, kdo si chce hudbu vychutnávat, musí se na ni soustředit (nejlépe v obýváku) a pak nepatří za volant. Ostatně, je to jako za jízdy telefonovat, a to i s handsfree. Spolucestující mají pochopitelně ideální možnost si poslouchat, co chtějí soustředěně ze svých mobilních zařízení. Za to, co čínský Blaupunkt dnes nabízí, bych nedal více než nějaké 4 tisíce. Ostatně, výrobní cena je někde na polovině.
Avatar - mariov8
25. 7. 2019 08:21
Re: A nebo
Většina 1 DIN přístrojů s navigací je od Krämer Automotive, který například kromě Porsche programu Classic používá i Mercedes-Benz pro pracovní G nebo Citan. Jen se mění čelní panel a design tlačítek. Do rozměru 1DIN toho jinak moc s navigací na výběr není, takže další přístroj který nevypadá jako čínská diskotéka z Japonska, je určitě vítán, ať už s navi nebo bez.
24. 7. 2019 19:07
A nebo
Zajimave, ale to uz je mozna lepsi Porsche Classic radio, kde je BT propojeni s telefonem na streaming hudby a navigace.