Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 2: jak by mohlo vypadat?

Michal Fokt
Diskuze (16)
Podívejte se, jak si jistý nezávislý designér a počítačový expert v 3D modelování představuje novou generaci kupé na bázi BMW 1.

Tak tu máme jednu opravdu realistickou vizi kompaktního kupé z Mnichova. Není žádným tajemstvím, že BMW chystá verze kupé a kabriolet i ve druhé generaci svého kompaktního modelu, jen však ponese sudé označení řada 2, podobně jako obdobná auta ve střední a vyšší střední třídě. Ovšem popravdě řečeno - u této kreace je naprosto jisté, že reálnou podobu nové "dvojky" rozhodně představovat nebude, realistická je ovšem i tak, protože je vymodelována ve 3D...

Jedná se vlastně o současné BMW 1 Coupe, které dostalo pouze novou příď a záď, inspirovanou nedávno představeným BMW 4-Series Coupe. BMW není Audi a tak je jasné, že se nové kompaktní kupé řady 2 bude ubírat poněkud jiným stylistickým směrem, než jeho předchůdce, což je ostatně jasné i při mezigeneračním srovnání řad 4 a 3.

Nehledě na to, že to autu s tímto "virtuálním tuningem", jenž má dokonce představovat M Sport Package, vůbec nesluší a to zejména v oblasti předních partií. Ovšem než tenhle návrh odsoudíte a shodíte ze stolu jako odfláknutý, měli byste alespoň ocenit, kolik práce si dotyčný Humster3D s trojrozměrnou verzí současné 1-Series kupé dal. Ostatně reálná podoba dvojky není díky aktivitám špionážních fotografů už žádným tajemstvím, vypadá zatraceně dobře, jen vám ji kvůli autorským právům zatím nemůžeme ukázat. Mohu vám ale při jejím hledání na síti trošku pomoci...

Michal Fokt
Diskuze (16)
5. 7. 2013 11:31
Re: auto expert?
Tak nějak. Pokud má patřičný software, naučí se to i amatér. Dnes si s tím hrají i děti.
5. 7. 2013 11:15
Re: auto expert?
prodej modelu je docela velkej business, sami automobilky proti tomu ale bohužel spise bojuji, ja mam ve svém portfoliu asi 150 modelu aut (specializuju se na medium a low auta do vizualizaci a her, a mam i jeden zarez na modelech aut pro film), a drtivou většinu z nich musim prodávat pod editorial licenci (uziti v mediich a podobne) a ne pod beznou general licenci pro jakekoliv pouziti, protože proste automobilky by natom chteli taky vydelavat, jenze jim nikdo ty peníze co chteji neda (tuhle honbu na patenty a licence v mem odvetvi odstartoval Ford)

jinak modely primo od automobilek se sehnat daji, ale většinou jen hodne omezene a není to pro každého, jsou to proste modely primo z arch softwaru ve kterých to navrhuji designeri a konstrukteri primo v automobilkach, a v beznejsich komerčních softech je to spise peklo, ja kupříkladu takto dostal model Peugeotu 208 když jsem prone delal reklamni kampan, a abych ten model dostal do mnou používaného software, musel bejt rozdelenej na 3 soubory po několika GB >:D zadarmo takto sve modely siril jednu dobu koncern Chrysleru, a nektere automobilky daji takovej model na vyzadani, kupříkladu takto jsem získal model MC12 od Masarati, nektere automobilky v tom holt vidi moznost jak se zdarma zviditelnit v milionech vizualizaci po celem svete, a jiné v tom vidi vidinu zisku který jim stejne nikdo nezaplati a radsi pouzije jinou licenci :-)
Avatar - Michal Fokt
5. 7. 2013 10:31
Re: auto expert?
Jak říkám, už samotná možnost koupit si na hraní 3D model libovolného auta je pro mě nová, jsem rád, že jste se ozval. :-) Možná by je mohly komercionalizovat i automobilky samotné, alespoň by modely byly 100%ní, byť se ty dobré komerční určitě budou s realitou určitě shodovat.
Avatar - Sloth
5. 7. 2013 09:53
Re: Made in China
To dělal nejspíš stejný designer jako ten co navrhl Shuanghuan CEO (BMW X5) 8-s
5. 7. 2013 09:03
Re: auto expert?
3D grafika je dnes velice jednoducha a dela ji vpodstate kde kdo, kor na te urovni jaka je videt třeba u Humster3D, to je normalni továrna na modely, kde kvalifikaci je jen umet udelat alespon priblizne koukatelny model, bohužel ;-\