Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW poodhaluje M5 CS, slibuje 635 koní a nižší hmotnost

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Premiéra je naplánována již na leden příštího roku. A podle všeho se máme na co těšit.

Sportovní sedan BMW M5 je úchvatným strojem, který v dosud vrcholné verzi Competition nabízí 4,4 litrový motor V8 naladěný na 460 kW (625 k) a 750 N.m točivého momentu. V kombinaci s převodovkou M Steptronic a parádně odladěným pohonem všech kol M xDrive pak M5 Competition boduje nejen při akceleraci v přímce, ale také svou zábavností na zakroucených silnicích. Jenže brzy dorazí ještě ostřejší verze.

Markus Flasch, CEO divize BMW M, totiž v krátkém videu zveřejněném na facebokovém a instagramovém profilu BMW M poodhalil nové BMW M5 CS, které se nám představí již v lednu příštího roku. A i když je zatím auto ukryté pod plachtou, Flasch ji na několika místech nadzvedl a přidal pár zajímavostí z technických specifikací. Na co se tedy můžeme těšit?

Po vzoru modelů M2, M3 a M4 CS sází i plnohodnotný sedan M5 CS na osvědčenou kombinaci snížené hmotnosti a decentně zvýšeného výkonu. Vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru M TwinPower Turbo byl nově naladěn na 635 koní (cca 467 kW), zatímco hmotnost měla ve srovnání s M5 Competition klesnout o cca 70 kilogramů.

Několik krátkých nadzvednutí maskovací plachty pak odhalilo řadu zajímavých detailů. Nové BMW M5 CS by mělo dostat například specifické rámečky ledvinek ve zlato-bronzovém odstínu, zlato-bronzová kovaná kola, karbon-keramické brzdy s červeně lakovanými třmeny a zajímavě působí i upravená světla, která mají po vzoru motosportu žlutý nádech denního svícení.

Karoserie vozu je zřejmě lakovaná saténově černou barvou, která krásně ladí s decentními bronzovými detaily. Na stylových ráfcích by měly být obuty pneumatiky Pirelli P Zero Corsas (s šířkou 275 vpředu a 285 vzadu). Z interiéru jsme zatím nic neviděli, podle Flasche se ale můžeme těšit na sportovní karbonové sedačky, převzaté z modelu M3/M4. Vůz přitom zůstane čtyřmístný.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

1. 1. 2021 08:35
Kraksňa
Ďalsia sprostosť. Robia také zbytočnosti a potom sa hrajú na emisie.
30. 12. 2020 17:32
vw gate
už se nemůžu dočkat