Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X1 M: Jak by se vám líbilo?

Michal Fokt
Diskuze (5)
BMW si asi nenechá ujít příležitost udělat sportovní emkovou verzi i z nového kompaktního SUV X1. Vypadat by klidně mohla tak, jak ukazuje render od X-Tomi.

V kategorii kompaktních SUV má své sportovní modely jak Mercedes-Benz, tak Audi a přestože v současné generaci BMW odolávalo, dá se předpokládat, že ta nová, postavená na předokolkové platformě, už by trikolóru s písmenkem M na páté dveře mohlo dostat. Zatímco můžeme spekulovat o tom, zda se modelu X1 M dočkáme, pojďme se podívat na to, jak by mohl vypadat.

X1 M totiž mezitím stvořil ve virtuálním světě maďarský designér X-Tomi. Počítačový render vychází z fotografie nového X1 s paketem M Sport a dále mu přidává na agresivitě. Vůz dostal větší kola se zdvojenými pětipaprsky a úměrně tomu zmenšený profil pneumatik, sníženou světlost podvozku, vytažené lemy blatníků, lakované v barvě karoserie, výdech za předním blatníkem a tmavé střešní ližiny.

Zbytek modifikací se týká samotné přídě - ledvinky přišly o chromové žebrování a jejich rámečky jsou z tmavého chromu. Přední nárazník je více přiblížen zemi, má větší nasávací otvory po stranách, změněnou kombinaci barev v prostoru centrálního otvoru a výraznější splittery ve spodní části. Celá úprava je pak završena zrcátky v "emkovém" stylu, v duchu současné módy však už s pouze naznačeným horním uložením.

Nevypadá to vůbec špatně, co říkáte? Se šestiválcem se už asi v kompaktech na této platformě nepočítá, ale nějaký čtyřsetkoňový dvoulitrový čtyřválec by nejspíš také neurazil...

Michal Fokt
Diskuze (5)
9. 6. 2015 13:30
Re: X1 M
Nevim, o jakem R6 tady pises - ani soucasna X1 s klasickym usporadanim nemela pod kapotou R6 (tedy ne na Evropskem trhu). A ta pristi, o ktere je clanek, bude mit motor nejspis vpredu napric, takze R6 nepripada vubec v uvahu.

Jinak M-paket byl pro X1 k disposici vzdy, a M-model by jiste nevypadal moc odlisne od M-paketu...
9. 6. 2015 07:06
Re: X1 M
Jenom těch výrazných vzhledových markant je trochu moc (narážím na spolupůsobení ledvinek a lichoběžníku na nárazníku).
Avatar - praděda7
8. 6. 2015 15:30
X1 M
No nevím, nevím, bez R6 to asi nebude ono. ALE. Co se týče stylingu, ten kratší předek je určitě bonus a vůz vypadá opravdu dobře. S R6 je to bohužel velmi složité dostat ten správný balanc. :-!
Avatar - vertebra
8. 6. 2015 15:00
Re: S ELEKTROMOTOREM A CENOU DO MEGA ALE JO
Mě ale benzín voní, narozdíl od uhelné elektrárny.
8. 6. 2015 11:04
S ELEKTROMOTOREM A CENOU DO MEGA ALE JO
jj
ELEKROMOTOR [odkaz] 3x účinnější neš spalovák
... JENŽE TO BY MUSELI SOUDRUZI Z MNICHOVA ZABRAT že >:D >:D >:D