Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucí Volva nabídnou rychlejší infotainment s lepší grafikou, pomůže herní společnost

Filip Melich
Diskuze (5)

Čím jsou auta chytřejší, propojenější a zkrátka víc digitální, tím větší nároky jsou kladeny na vestavěný infotainment. Volvo vyvíjí novou generaci a na pomoc přizvalo herní společnost.

Volvo by rádo dosáhlo toho, že infotainment příští generace jeho modelů bude rychlejší a s výrazně lepší grafikou. Za tímto účelem spojila švédská automobilka síly se společností Epic Games, která stojí například za hrou Fortnite. Použití technologií z herního světa se Volvu otevírá příležitost k uvedení celé řady nových funkcí.

Nečekejme však systémy s předinstalovanou hrou Fortnite. Touhle cestou Volvo nepůjde. Místo toho využije herní engine Unreal Engine k vývoji digitálního prostředí svých budoucích modelů. Unreal Engine je nástroj pro tvorbu 3D v reálném čase, který byl vyvinut pro průmysl mimo herní svět. Volvo si od technologie slibuje plnější barvy, čistší tvary a nové 3D animace.

A protože je dobrá grafika k ničemu, pokud software neběží tak, jak má, zapracuje Volvo i na této oblasti. Pro novou generaci infotainmentu svých aut použije třetí generaci Snapdragon Cockpit Platforms navrženou společností Qualcomm. Výsledný systém má být dvakrát rychlejší než ten, jaký Volvo používá v současnosti. Zároveň by měly být desetkrát rychlejší grafika i operační paměť.

Volvo zatím nezveřejnilo žádné video nového softwaru v akci, ale do aut jej začne instalovat již velmi brzy. Prvním vozem s novou generací infotainmentu se totiž stane nástupce modelu XC90, který se představí koncem letošního roku. Stávající systém na základě Androidu bude postupně nahrazen.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
6. 6. 2022 09:06
to je doba
Jediné co se píše o nových posunovadlech je, co za další znepříjemňovače řízení to budemít v podobě často nesmyslných a otravných asistentů., kolik to dostane nových diplay a že si na tom zahrajeme hru, nebo to bude predět jak v Tesle, aby se slabomislní při čekání zabavili.
To jsou fakt nádherný informace o autě. Jediná smyslupný a povzbuzující informace v posledn době bylao čekánín ainfo, jestli Mazda přijde s šestiválci (a přišla) a jestli Mustang zůstane u V8 a MT. Jinak samý článek o větši dislay támhle, o dalším asistentu onohde....
6. 6. 2022 07:13
Vraj Volvo
...a pritom je to len naleštená čína...
5. 6. 2022 15:55
Re: rychlost
osobně mi je úplně jedno, jestli má auto maximálku 140 nebo 240. zajímá mne, jestli to má dost síly na rozjezdy a na předjíždění. komu to vadí, ať si koupí jinou značku, kde jim napíšou nějaký numero s dvojkou na začátku. k tomu se ale brzo legálně nepodívají nikde na světě.
5. 6. 2022 15:04
Ze by to nekomu doslo?
Ze by to konecne nekomu doslo, ze udelat par menu v dobre grafice a FPS je pro herni vyvojare s prstem v nose? Hura.
Ja se vzdycky tak smeju jak novinari rikaji “a je to pekne plynuly” kdyz scrolluji menu se stutterem jako blazen a mapy fici 15 fps… a to v roce 2022 povazuji za dobry.
A mimochodem to neni tolik o vykonnosti HW jako spis o kvalite SW.
Avatar - eLzyx
5. 6. 2022 15:01
rychlost
hlavně ať nezapomenou zase snížit maximální rychlost, tak na 100km/h, abychom si mohli tu rychlost infotainmentu maximálně užít.