Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti: Vánoční přání se siluetou Chironu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Bugatti prostřednictvím vánočního přání lehce poodhalilo linie nástupce Veyronu, jehož pojmenovaní po slavném závodním jezdci bylo potvrzeno již dříve.

Automobilka Bugatti na konci letošního listopadu oficiálně potvrdila, že její nový model bude pojmenován Chiron podle monackého závodníka a továrního jezdce Bugatti, Louise Chirona. Zároveň bylo uvedeno, že výstavní premiéra se uskuteční na ženevském autosalonu v březnu roku 2016.

Nyní Bugatti zveřejnilo vánoční přání, které nabízí siluetu Chironu. Linie viditelné na bocích odpovídají provedení vozů na špionážních snímcích a videích. Zároveň nemají daleko k designu konceptu Vision Gran Turismo, připraveného pro hru Gran Turismo 6.

Podle automobilky má být nový Chiron nejvýkonnější, nejrychlejší, nejluxusnější a také nejexkluzivnější produkční sportovní vůz světa. Již nyní prý francouzská značka registruje stovku objednávek.

Z hlediska techniky máme opět očekávat sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku, pohon všech kol a čtyřikrát přeplňovaný osmilitrový šestnáctiválec do dvojitého V, avšak nyní s výkonem okolo 1500 koní (1103 kW) a točivým momentem 1500 N.m.

Zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině prý proběhne za 2,3 sekundy, maximální rychlost má být okolo 470-480 km/h. Na třístovku automobil vystřelí za zhruba 15 sekund.

Vůz bude stát na kolech o rozměrech dvacet palců vepředu a jedenadvacet palců vzadu, pneumatiky očekávejte Michelin Pilot Sport PAX. Vepředu lze čekat brzdové kotouče o průměru 420 mm, vzadu pak 400 mm, o chlazení agregátu se má starat hned 15 chladičů.

V současné době probíhají finální testy vozu, přičemž podle prezidenta společnosti Wolfganga Dürheimera je automobil výrazně lepší než Veyron. Celková produkce vozů bude limitována na 500 kusů, objevit se nejspíše má i Chiron Targa, a to v roce 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
20. 12. 2015 16:12
Vanocni prani?
Jake vanocni prani? Tam vidim jen: "season´s greetings". Aby se s tou korektnosti u Bugatti nepo*****. Aby nahodou neurazili nejakyho muslima, zida apod. Strasne..
Avatar - Pekelná Micinka
20. 12. 2015 14:28
--- Díky Bugatti
Ale nejde mi změnit obrázek u účtu. Resp. neaktualizuje se na uživ. kartě a v diskuzích.