Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Avenir Concept: Novodobý americký luxus

Michal Fokt
Diskuze (20)
Buick to s přiblížením se Cadillacu asi myslí opravdu vážně. Koncept Avenir představuje studii luxusního sedanu velmi... nejisté budoucnosti.

Buick se v současnosti nachází v USA někde na půl cesty mezi mainstreamem a prémiovou třídou, dělá ale vše proto, aby svůj kredit zvýšil a stal se plnohodnotnou luxusní značkou. Významným krokem k tomuto cíli se může stát nový full-size sedan, jenž by mohl vzniknout na základech konceptu Avenir, jenž se právě představuje na detroitském autosalonu.

Nelze přehlédnout, že se design vozu inspiroval tradičním designem značky, jenž ovšem pochopitelně přizpůsobil současným trendům. Výsledek je skutečně působivý, Avenir se nesnaží napodobovat žádného z konkurentů, nicméně kombinací křivek a zvlněných ploch se trochu přibližuje současným Mercedesům, o kopírování ale nemůže být řeč. Dlouhá kapota, kabina protažená vzad, krátká, svažující se záď a na "správném místě" se nacházejí přední kola - to vše tvoří skutečně působivý celek.

Neméně luxusní je interiér. Štíhlá a elegantní palubní deska je tvořena kůží, dřevěnou dýhou, chromem a 12" dotykovým displejem individualizovatelného infotainmentového systému, vzadu najdete samostatná sedadla, oddělená středovým tunelem, jejichž pasažéři mají k dispozici displej, integrovaný do zadního čela předních sedadel a napojený na palubní systémy.

Buick Avenir je postaven na nové zadokolkové platformě Omega a pohon (v tomto případě) všech kol zajišťuje přímovstřikový šestiválec s funkcí vypínání válců a systémem start-stop, zkombinovaný s devítistupňovým automatem. Jediný, ale o to palčivější problém je, že se jedná pouze o koncept bez momentálních plánů na sériovou výrobu. Když tomu chcete věřit...

Michal Fokt
Diskuze (20)
13. 1. 2015 17:11
Re: navrch fuj uvnitr huj
Jo, na ten jsem zapomel.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 1. 2015 15:56
Re: Cascada
Tak už jen to, že to je o 3 roky později je velká chyba.
Avatar - Pekelná Micinka
13. 1. 2015 15:55
Avenir
No... Tenhle styl zádě mi přijde trochu přežitý a celé mi to přípomíná údobí amerických konceptů z devadsátých let. Spíše vyzněním, než konkrétně. Já bych změnil záď do klasické, spíše naopak krabicoidní podoby, pak by to bylo za mě ok.
Avatar - Barrichello
13. 1. 2015 15:47
Re: navrch fuj uvnitr huj
La Crosse je spřízenný s Impalou, XTS, Insignií.

Skoro všechny auta u GM maj příbuzný model, vyjma Vette a Camara.

A pokud ti jde o to, co není jen předělanej Opel, tak to třeba není ani takový Enclave.
13. 1. 2015 15:30
navrch fuj uvnitr huj
Takhle nevyvazene auto jsem snad jeste nevidel. Zvenku tezkopadne, chaoticke, prekombinovane a zaroven to ma jeden z nejlepsich interieru, co jsem videl. Mozna ten stredovy panel je az moc nalezato, ale dneska se to tak nosi. Jinak vlastni modely Buick potrebuje jako sul. Zatim, az na LaCrosse preziva z toho, co v koncernu zbylo.