Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bývalý pilot F1 Stefano Modena vyzkoušel nový Nissan Micra (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Italský závodník Stefano Modena v rámci vývoje obutí pro novou generaci modelu Micra dal tomuto malému hatchbacku pořádně do těla a ocenil jeho jízdní vlastnosti.

Nissan Micra se ve své nejnovější generaci představil na letošním autosalonu v Paříži, kde se stal hlavní hvězdou své značky. Podle oficiálních materiálů automobilky Nissan má právě tento automobil přinášet novou úroveň dynamiky, stylu a technologií do B segmentu.

Jízdní vlastnosti tohoto vozu si mohl důkladně vyzkoušet bývalý pilot F1 Stefano Modena, který pracuje pro společnost Bridgestone a podílel se na testování pneumatik této značky určených pro japonskou novinku.

Testy pneumatiky probíhaly ve spolupráci jezdců a inženýrů z evropského technického centra společnosti Bridgestone s týmem z Nissan Technical Centre Europe (NTCE) ve Velké Británii a ve Španělsku. Micry při najely tisíce kilometrů i na testovacím okruhu Bridgestone poblíž italského města Aprilia.

Stefano Modena k tomu uvedl, že nový Nissan Micra řídil poprvé před více než rokem a byl tehdy velmi mile překvapen, protože připomínal svým přesným řízením a stabilitou motokáru. Tenkrát se jednalo o prototyp a podle jeho slov je nyní sériové provedení ještě lepší a představuje velmi agilní automobil.

Bývalý italský závodník pracuje ve službách společnosti Bridgestone od roku 2003 a období své největší slávy si užíval v letech 1987 až 1992 startoval ve více než osmdesáti velkých cenách F1 s monoposty Brabham, Tyrrell a Jordan. K jeho největším úspěchům z tohoto období patří stupně vítězů v Monaku v roce 1989, na nichž stál vedle Ayrtona Senny a Alaina Prosta, či druhé místo v kanadské Grand Prix z roku 1991, kdy projel cílem za Nelsonem Piquetem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)