Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac BLS: Baby LimuSina pro Evropu

Ondřej Láník
Diskuze (69)
Luxusní značka koncernu General Motors přiveze do Evropy nový malý Cadillac, který by se v roce 2006 měl pustit do souboje s prémiovou konkurencí značek Audi, BMW, Mercedes-Benz a Jaguar.

Protože vstup Cadillaku na český trh je již takřka hotovou věcí, bude i pro českého zákazníka zajímavá informace o chystaném baby Caddym, který se jako studie představí na ženevském autosalonu. Západní Evropa už několik let nakupuje Cadillaky nejen přes neoficiální importéry, ale také prostřednictvím oficiálního zastoupení Cadillac Europe, které v současnosti nabízí limuzíny CTS, STS, roadster XLR a SUV v americkém stylu pod názvem SRX.

Nový model bude konkurencí pro vozy střední třídy. General Motors jej zařadí po bok Saabu 9-3 a Opelu vectra, se kterými automobil sdílí podvozkovou platformu. Vnější rozměry jsou 4680 x 1762 x 1449 mm, design je plně personalizován ve stylu značky Cadillac.

Cadillac BLS bude nabízen také v provedení s pravostranným řízením pro Velkou Británii, poprvé u Cadillaku s pohonem zadních kol se objeví vznětový motor. Zřejmě není překvapením, že půjde o derivát známého čtyřválce 1910 cm3, dodávaný uskupením GM Fiat Powertrain, německý server auto-motor-und-sport.de předpovídá výkon 132 kW. Pro zastánce benzínu jsou připraveny přeplňované čtyřválce 2.0 ve dvou variantách a nový šestiválec 2.8 l (cca 200 kW), vždy s manuální a alternativní automatickou převodovkou. Stejné motory s o málo nižšími výkony dostanou také Saaby.

Cadillac by chtěl ročně prodat deset tisíc kusů modelu BLS, což z něj udělá stěžejní model značky v Evropě.

Ondřej Láník
Diskuze (69)