Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čech dělá z Felicie Pickup driftovací speciál s šestiválcem z BMW

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Škoda Felicia Pickup nevypadá jako auto, které by bylo vhodné k driftování. Jeden český nadšenec se přesto rozhodl, že ho z tohoto užitkáče udělá.

Pomoci si samozřejmě musel různými fintičkami, u standardní Felicie Pickup je totiž snad všechno špatně. Pod kapotou například měla motory o maximálním výkonu 55 kW, což není zrovna moc. A pak je to pochopitelně nevhodný pohon předních kol.

Jakub Koukal, chlapík, který za přestavbou stojí, tohle všechno změnil. Původní čtyřválec vyměnil za řadovou šestku původem z BMW řady 3 generace E46, konkrétně sáhl (možná trochu překvapivě) po vznětovém agregátu z rodiny M57. Pro pick-up vybral turbodiesel M57D30 o objemu 2,9 litru, nejvyšším výkonu 135 kW a maximálním točivém momentu 390 N.m. Motor kdysi poháněl verzi 330d.

Jakub navíc plánuje, že šestiválec ještě upraví, jeho cílem je výkon alespoň 180 kW.

Další důležitá novinka se týká poháněné nápravy. Modifikovaná Felicia Pickup je zadokolkou, jak se ostatně na driftovací speciál sluší a patří.

Auto už sice jezdí, a jezdí už i bokem, hotové však stále není. Kromě zmíněného plánovaného navýšení výkonu například Jakub ještě musí dořešit konstrukci a nastavení podvozku. Jestli vás tento netradiční projekt zaujal, můžete jeho vývoj sledovat na Instagramu.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

28. 5. 2021 08:39
Re: Krpálek
Pánko zamrzol v minulom storočí ;-)
28. 5. 2021 06:39
ked ti
hučí v guliach a nemáš kde odstreknúť vypadá to takto
Avatar - JFK
27. 5. 2021 21:08
Krpálek
Není to ten jeho neverending repair pickup? :-[]