Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Četník se vrací, Citroën do Frankfurtu přiveze novodobý koncept Méhari

David Bureš
Diskuze (9)
Crossoverem C4 Cactus se Citroën tak trochu vrátil ke slavnému modelu 2CV. Nyní francouzský výrobce chystá další takový návrat.

Už na začátku léta dala šéfka Citroënu Linda Jacksonová najevo, že by v nabídce značky ráda opět viděla vůz ve stylu někdejšího modelu Méhari, známého hlavně z četnických komedií s Louisem de Funésem. Nebyla to jen prázdná slova, Méhari se skutečně vrátí, zatím ve formě konceptu.

Práce na novodobém vozidle pro volný čas potvrdil Citroën v tiskové zprávě, v němž oznámil chystané novinky pro nadcházející autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem. Doslova se bude jednat o svěží a osvěžující verzi C4 Cactus, která přepracovává duch legendárního Méhari.

Bližší informace zatím nemáme k dispozici, a tak se můžeme jen nechat překvapit, na kolik bude chystaný koncept odlišný od sériového crossoveru C4 Cactus, na jehož základě bude postaven. Zatím také není jasné, zda automobilka se sériovou výrobou takového auta počítá. Jacksonová by však novodobé Méhari viděla ráda, podle ní by takový vůz měl potenciál zdůraznit „funky“ filozofii značky.

Původní Méhari bylo postaveno na základech modelu 2CV, jehož jednoduchost nyní Citroën připomíná právě crossoverem C4 Cactus. Méhari sloužilo jako užitkový i odpočinkový vůz, mezi lety 1968 až 1987 vzniklo takřka v 150.000 exemplářích.

Citroën bude na svém frankfurtském stánku představovat také další novinky. Evropskou premiéru na IAA oslaví koncept Aircross, který se světu poprvé ukázal na dubnovém šanghajském autosalonu. Zajímavé SUV je rovněž postaveno na bázi C4 Cactus.

Těšit se můžeme i na letos modernizovaný hatchback C4 a dodávku Berlingo, se kterými jsme již měli možnost se svézt. C5 pak připomene, že se v letošním roce dočkalo inovovaného turbodieselu 2.0 BlueHDi splňujícího Euro 6.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - woody-alien
11. 8. 2015 21:59
Re: Som zvedavý...
Napoprvé to nejde, ale když to zedituješ, tak už povolí. ;-) Například:

[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
11. 8. 2015 13:28
Mehari
A není to tak dlouho, co jsem si tu posteskl, že by bylo fajn, kdyby zase něco takového vzniklo. Velký bratr existuje.
Avatar - wakantanka
11. 8. 2015 12:40
Re: Som zvedavý...
Mna by celkom zaujimalo odkial zoberu zamestnancov. Ak by to postavili niekde pri BB alebo dalej na vychod mali by to lahsie.
Re: Som zvedavý...
Samozrejme je tady urcité riziko. Slovensko a Cesko jsou dve zeme s nejvetsí výrobou automobilu na pocet obyvatel na svete a v prípade vázné krize se zásadním propadem prodeje automobilu to muze být problém. Na druhé strane Jaguar Land Rover se zdá mít dobre naslápnuto takze ta investice je rozhodne pozitivní.

Tady je tisková zpráva Jaguar Land Rover

[odkaz]
11. 8. 2015 11:09
....
To jsem zvědavý co to bude za hrůzu, ostatně jako všechny citróny poslední dobou. :-|