Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Bolt jako Opel: Bude to nová Ampera?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Render nezávislého designéra ukazuje koncept Chevrolet Bolt se stylistickými znaky Opelu. Takhle nějak by mohl vypadat avizovaný menší nástupce plug-in hybridu Ampera.

Chevrolet představil druhou generaci plug-in hybridu Volt v lednu v Detroitu, víme však, že ta se už jako Opel Ampera do Evropy nepodívá. General Motors však už dříve naznačil, že koncern nezanevřel na alternativní systémy pohonu v této části světa, jen trošku změní jejich filozofii. Nové ekoauto má být menší a čistě elektrické. Jaká náhoda, že se v Chicagu představil koncept pohledného malého MPV Bolt s elektrickým pohonem, jenž má General Motors zřejmě koncem příštího roku začít vyrábět v továrně Orion Assembly poblíž Detroitu.

Právě tento model by mohl (a měl) v Evropě vystřídat nepříliš populární kompaktní Amperu, pochopitelně s logy a charakteristickými designérskými rysy značky Opel. A právě v tomto duchu upravil virtuálně koncept Bolt designér Remco Meulendijk - opatřil jej pro současné rüsselsheimské vozy typickou maskou chladiče a pozměnil také optiku zadních sdružených svítilen. Výsledkem je docela pohledný Opel, mnohem hezčí, než výchozí koncept Chevrolet Bolt.

Pokud "Opel Bolt" opravdu dopadne, jako že to je silně pravděpodobné, nebude tu dříve, než v roce 2017, tudíž je předčasné spekulovat o detailech, nicméně jeho americký příbuzný by měl ve Státech stát přibližně 30 tisíc dolarů a očekává se, že bude mít jízdní dosah zhruba 320 km. Podle prezidenta General Motors North America Alana Bateyho "má Bolt potenciál zatřást současným trhem elektromobilů", tak se nechme překvapit.


Michal Fokt
Diskuze (0)