Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 200 Convertible: První fotografie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Chrysler 200 bude stejně jako jeho předchůdce Sebring nabízen i jako kabriolet. Jeho první fotografie byly tento týden zveřejněny.

Chrysler 200 je samozřejmě důkladně modernizovaný Sebring a tak není divu, že po čtyřdveřovém sedanu, který má výstavní premiéru již za sebou, přišla řada i na kabriolet.

Prozatím byla uvolněna pouze série fotografií a zveřejnění oficiálních informací o technice se očekává v průběhu následujících dvou týdnů. Výstavní premiéra se má odehrát na březnovém autosalonu v New Yorku.

Změny na karoserii jsou u kabrioletu prakticky stejné jako u sedanu. Nové jsou oba nárazníky, přední blatníky, kapota motoru, víko zavazadlového prostoru, maska chladiče s novým logem a samozřejmě přední i zadní světla.

V případě techniky ukryté pod přepracovaným designem karoserie se s velkou pravděpodobností odehrají podobné změny jako u sedanu. I u kabrioletu tak můžeme počítat s přepracovanou geometrií a širším rozchodem kol.

Pohonné jednotky budou stejné jako u sedanu. Zájemci o tento kabriolet se již nyní mohou rozhodovat mezi čtyřválcem World Gas Engine 2,4 l (129 kW, 225 Nm) a 3,6 Pentastar V6 (211 kW, 353 Nm). Oba motory budou spojeny s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Z prvních fotografií je již jasné, že důkladného přepracování se dočkal i interiér. V něm je zcela nová palubní deska a výplně dveří z měkčených plastů. Zcela nová jsou i sedadla s bezpečnostními opěrkami hlav.

Chrysler prozatím ani nenaznačil jestli i nový 200 Convertible nabídne zákazníkům možnost výběru ze tří druhů střech jako předchozí Sebring. Ten nabízel vynilovou, plátěnou nebo ocelovou střechu.

Chrysleru 200 Convertible bychom se mohli dočkat i v Evropě, ale s největší pravděpodobností před vstupem na evropský trh prodělá drobné stylistické úpravy a ponese jméno značky Lancia. Podle neoficiálních informaci by Chryslery řady 200 mohly u italské značky dostat jméno Flavia a dočkat bychom se jich mohli již v roce 2012.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - Barrichello
17. 1. 2011 12:22
více info + větší fotky
[odkaz]
Avatar - Barrichello
17. 1. 2011 11:09
Re: antenka
Anténa, tse, poslední věc co by řešil. Komu vadí, může si jí dát pryč, ne.
Avatar - Barrichello
17. 1. 2011 11:08
Nádhera
Tohle auto se moc povedlo, konečně důstojnej naástupce Sebringu Convertible 2001-2006 což byl neprodávanější kabriolet v usa bez rozdílu značek.
A plně 4místný.
I u nás jich jezdí dost a byl to jeden z největší kabrioletů na našem trhu.

Myslím, že prodejními počty znovu naváže na súpěchy svého obgeneraci staršího předchůdce.

:yes:
16. 1. 2011 20:43
Re: antenka
Trochu nezvyklé, ale ještě víc mne dostala "žraločí ploutev" na kufru Volva C70...
Avatar - Righ
16. 1. 2011 11:20
Jeepy z Turina potvrzeny
Netyka se to sice primo 200ky, ale pro koncern Fiat - Chrysler je to pomerne vyznamna zprava: [odkaz]