Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Ford Mondeo do Evropy nedorazí. Další plány ve střední třídě značka pořád tají

David Bureš
Diskuze (50)

Premiéra nové generace Fordu Mondeo pro čínský trh okamžitě vyvolala otázku, zda auto dorazí i do Evropy. Už na ni známe odpověď.

Ford Mondeo dlouho platil za jeden z etalonů střední třídy. Jenže zájem o takové automobily v Evropě klesá, konkrétně od roku 2000 se prodeje střední třídy propadly asi o 80 %, a tak Ford dal dopředu najevo, že nástupce Mondea změní koncepci a promění se do podoby crossoveru. Když však na čínském trhu debutovala nová generace Mondea, která si uchovala klasickou koncepci, začalo se spekulovat, zda takové auto nedorazí i do Evropy.

Takové spekulace ale hned v počátku utnul sám Ford. „V pondělí představený model Mondeo je skutečně určený výhradně pro čínský trh, v nabídce evropského Fordu se neobjeví,“ říká PR českého zastoupení značky Ford Petr Burián.

Jaké jsou ale další plány Fordu na evropských trzích ve střední třídě, ale Burián neprozradil. „Budoucí produktové plány v tuto chvíli bohužel nemohu komentovat,“ říká.

S ohledem na možné nahrazení dnešního Mondea nějakým crossoverem se v minulosti spekulovalo o příchodu modelu Evos, který loni rovněž debutoval v Číně. Jde o vůz se zvýšenou stavbou kombinující prvky SUV a kombíku, a tak by definici crossoveru přesně splňoval. Už loni ale z evropské centrály Fordu zazněla zpráva, že Evos v této (čínské) podobě na starý kontinent nedorazí.

Současné Mondeo má přitom před sebou už jen krátkou kariéru. Před rokem Ford oznámil, že výroba aktuální generace Mondea pro Evropu skončí v březnu 2022. Další budoucnost značky ve střední třídě by tak mohla být odhalena již v příštích několika týdnech.

Zájemci o dosavadní generaci Mondea nicméně už svoji šanci prošvihli. Výroba sice teprve skončí, všechny vozy pro český trh už jsou ale rozebrané. „Skladové zásoby modelu Mondeo již k dispozici nejsou, zbývající objem výroby jsou v případě českého trhu již pouze prodané zákaznické vozy,“ prozradil Burián.

David Bureš
Diskuze (50)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
20. 1. 2022 13:56
Re: Mustang
Definuj obyčejný měřák. Prostě normálním voltmetrem, kdysi koupeným v prodejně s elektroinstalačním materiálem a nářadím. Pod 1000 Kč. Měří přesně všechno, co jsem zkoušel. Přesně a stabilně. Co chceš říct?
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2022 00:11
Re: Ještě k těm starým křápům ...
Já měl 120 rád, prostě protože ji rodiče měli. :D
Avatar - twistedTSD
20. 1. 2022 00:07
Re: Mustang
Nechci přivolávat neštěstí, ale jediné auto v rodině se neinteligentním nedobíjením už 4 roky startuje jak nové navzdory coming home a kratším trasám. Moje letitá Varta po týdnu zmrzlá nastartuje pokaždé.
19. 1. 2022 19:36
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - Mikesus
19. 1. 2022 16:19
Re: Mustang
To napětí meris obyc merakem?