Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo vykreslen coby módní crossover. Opravdu jej čeká revoluce

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Mondeo je v automobilovém světě velký pojem. Ford se jej neplánuje vzdát ani v příštích letech, byť s tímto štítkem dorazí zcela jiné auto.

Už nějaký čas se intenzivně hovoří o tom, že Ford Mondeo čeká hotová revoluce. Po letech totiž hodlá zamávat tradičním karosářským provedením, jež nahradí styl crossoveru. Spekulace potvrzuje nedávný únik špionážních fotografií, které podle všeho chystanou novinku zachycují. Pořád sice obléká vrstvu kamufláže, změna koncepce je však zřejmá na první pohled.

Náš kolega a grafik Honza Lušovský se pustil do práce a na základě uniklých snímků vykreslil možnou podobu nového Mondea v sériovém provedení. Autor uvádí, že někde dal volnost vlastní fantazii, jiné prvky by však měly vypadat právě takto. „Tvar přední masky s úzkými světly a linkou nad maskou spojující světla je inspirování špionážními fotkami,“ prozrazuje tvůrce a dodává, že obdobné by měly být i samotné tvary karoserie.

Fotky kromě vnějšího designu zachycují rovněž interiér. Pozornost poutá především zbrusu nový multimediální systém s velkou obrazovkou přes celou přístrojovou desku. Všimnout si můžeme také přepracovaného středového panelu a řady dalších detailů.

Většina lidí považuje za hotové, že špionážní fotky skutečně zachycují nové Mondeo. Někteří však přicházejí s ještě divočejší teorií. Namísto Mondea prý koukáme na zbrusu nový Ford Evos, jenž se stane náhradou za Mondeo, které zcela zanikne. Evos se představil roku 2011 coby koncept stylového plug-in hybridního čtyřdveřového kupé. Nepřijde nám ale pravděpodobné, že by se Ford slavného jména dobrovolně vzdal. Vždyť hovoříme o automobilce, která propůjčila název sporťáku Puma módnímu crossoveru a ikonické označení Mustang zase nese elektrické SUV.

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
12. 1. 2021 17:17
Re: Křišťálový koule
Almeru nenahradil, spíš našel mezeru na trhu a vytvořil nový segment. Zajímavé je to s Pulsarem, který totálně ztroskotal, ačkoli to v podstatě špatné auto vůbec nebylo.
Avatar - twistedTSD
12. 1. 2021 17:16
Re: Křišťálový koule
Nekončí.
Avatar - Mikesus
12. 1. 2021 17:10
Re: Rip
Zatím se vejdou do Corolly. Je to opruz davat tu prostredni, tak je nevyndavam. Obavam se, ze se všemi do 36kg budu muset do mpv/suv
Avatar - fOE
12. 1. 2021 15:15
Re: Rip
Vlezou se do nejakeho sedanu, nebo je v takovem pripade jedinou volbou MPV / SUV?
12. 1. 2021 14:56
Ford Mondeo
Lidičky garantují vám že tohle není MONDEO.
Aspoň v nejbližších 10 letech neeee.
Kdyby si Ford vybral tuhle cestu tak by to bila sebevražda FORDU a to oni dobře vědí.
Mondeo bilo,je a bude auto s nejvyšší marži prodeje.
Mondeo prostě nemůže být ve stylu CROSSOVERU protože by pohřbil své jízdní vlastnosti.