Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský superhybrid Hongqi S9 se objevil u jezera Como. Kdy se konečně začne vyrábět?

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Hybrid čínské luxusní značky FAW se představil už v roce 2019, ale k jeho sériové výrobě ještě nedošlo.

Model Hongqi S9 byl představen v roce 2019 na autosalonu ve Frankfurtu. Po dalším vývoji se výrazně přepracovaný předprodukční model ukázal o dva roky později na autosalonu v Šanghaji. 

V8, 3 elektromotory a 400 km/h

Hybridního ústrojí představuje kombinaci přeplňovaného čtyřlitrového osmiválce se třemi elektromotory, přičemž soustava dává dohromady působivých 1400 koní. Udávaná nejrychlejší rychlost čínského superauta činí 400 km/h, přičemž na stovku se dostane za 1,9 sekundy. Na elektřinu by dle dostupných údajů měl model Hongqi S9 ujet 40 kilometrů. 

Byl i na Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Na nedávné akci Concorso d’Eleganza Villa d’Este u jezera Como si mimo konceptu BMW Concept Touring Coupé sebral chvilku slávy právě tento pohledný supercar z Číny. Automobilka jej dokonce vystavila vedle Bugatti Mistral. Elegantní nízko posazená silueta se širokými blatníky, zadním křídlem a zapuštěnou zádí vyzařovala exotický šarm a mezi speciály Bugatti se rozhodně Hongqi S9 neztratil.

V interiéru kombinuje výrobce směs futuristických a prémiových prvků. Koženou palubní desku doplňují prvky z uhlíkových vláken. Ve čtvercovém volantu se nachází obrazovka kopírující digitální kokpit a chybějící multimediální systém ve střední části palubní desky nahrazují fyzická tlačítka. 

Video se připravuje ...

Původním plánem bylo, že se čínský rychlík začne vyrábět v roce 2022 ve specializované továrně v regionu Emilia-Romagna v Itálii. Z plánů však sešlo a aktuálně se počítá s výrobou v domácí Číně. Přesné datum z automobilky zatím nikdo nedostal. FAW má v plánu vyrobit 99 kusů s cenovkou 1,45 milionu dolarů (asi 32 milionů korun) za jeden kus. 

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
5. 6. 2023 13:06
Re: Co ti mají co dělat u jezera Como?
v květnu jich bylo 196 u MG a 3 u donfendu.

Celkově letos za 5 měsíců 848 ks MG, 20 ks Dongfengů a 4 Maxusy.
3. 6. 2023 10:26
Co ti mají co dělat u jezera Como?
Co ty ..... ...mooké mají co dělat v Itálii u jezera Como? Mají sedět v Pekingu a budovat komunismus. A jejich poskoci co si ty šunty chtějí koupit ať si vlezou za nima!