Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čistý zisk Daimleru se kvůli koronaviru propadl o 92 %

ČTK
Diskuze (1)

Čistý zisk německé automobilové skupiny Daimler se v prvním čtvrtletí propadl o 92 procent na 168 milionů eur (4,6 miliardy Kč).

Automobilka musela kvůli šíření nemoci covid-19 přerušit výrobu a zaměřit se na ochranu hotovosti a snížení nákladů. Společnost, která vyrábí osobní automobily a dodávky značky Mercedes-Benz, to uvedla v dnešním prohlášení.

Výnosy se snížily o 6,3 procenta na 37,2 miliardy eur (jeden bilion Kč). Zisk před zdaněním a úroky klesl na 617 milionů eur z 2,8 miliardy eur loni, z toho 510 milionů činil zisk divize osobních aut Mercedes-Benz.

Automobilka nyní pozvolna obnovuje výrobu. Nadále hodlá pokračovat v investicích do klíčových technologií, včetně elektrifikace a digitalizace, uvedla agentura AP.

Za celý letošní rok čeká Daimler provozní zisk i výnosy pod úrovní loňského roku. Vzhledem k mimořádným nákladům v loňském roce by ale divize osobních aut a dodávek Mercedes-Benz Cars & Vans měla vykázat letos i přes pandemii vyšší provozní zisk než loni.

Obtížné však bude podle společnosti druhé čtvrtletí. Daimler zvýšil rezervy na špatné úvěry, protože očekává další problémy u zákazníků, kteří si koupili nebo pronajali na leasing auto.

ČTK
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
1. 5. 2020 08:31
Ale kdepak !!!
Mercedes jen sklízí co zasel.
Obrovské investice do EV a PHEV nyní přinášejí ovoce. Mohou si blahopřát že zůstali ve vůbec nějakém zisku.
Ale v Německu jistě zabodují, když jsou tam takové dotace a bonusy na hybridy, PHEV a EV.
Velice smutné pro Mercedes - stali se závislými na státu a ten jim teď může diktovat.
V podstatě se jedná o zestátnění automobilového průmyslu - o výrobě a prodejích už nerozhoduje trh ale stát, respektive lokální stát a nadstát EU.
Hanba.